Mainos

Demarinaiset tukevat Halosta presidentiksi

Sosiaalidemokraattisten naisten liittokokous asettui tänään tukemaan ulkoministeri Tarja Halosta (sd.) presidenttiehdokkaaksi. Liittokokous totesi julkilausumassaan, että SDP:n on tärkeää pitää esivaalit, jossa tarjotaan vaihtoehdot.

Naton huippukokoukseen osallistuva Halonen ei ole vielä ilmoittanut lähteekö hän ehdolle. Viimeistään torstaina aamulla pitäisi olla selvää, pyrkiikö Martti Ahtisaari vielä toiselle kaudelle. Silloin selviää järjestetäänkö SDP:ssä esivaali, ja millä ehdokkailla.

Esivaali järjestetään, jos ehdokkaiksi suostuneita on enemmän kuin yksi. Suostumukset kysytään vasta sen jälkeen, kun ehdokasasettelu päättyy keskiviikkoaamuna.

Ahtisaaren ja Halosen lisäksi esillä ovat olleet EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman, EU-komissaari Erkki Liikanen, puolueen entinen puheenjohtaja Kalevi Sorsa sekä viimeksi eilen ilmoittautunut entinen puoluejohtaja, EU-parlamentaarikko Pertti Paasio. Sosiaalidemokraattiset naiset päättivät liittokokouksessaan myös tukea kansanedustaja Liisa Jaakonsaarta puolueen puheenjohtajistoon.

Sotatoimien lopettamista vaadittiin

Sosiaalidemokraattisten naisten liittokokous vaati myös kaikkien sotatoimien lopettamista Jugoslavian alueella. Liittokokous vaati rauhanneuvottelujen mahdollisimman nopeaa käynnistämistä YK:n tai Etyj:n välityksellä. Naisliitto ilmaisi julkilausumassaan syvän huolensa sotatoimien laajenemisesta entisen Jugoslavian alueella.

-Kosovon albaanipakolaisten kohtalo on humanitäärinen katastrofi, jollaista Eurooppa ei ole kokenut puoleen vuosisataan. Kokous vaati, että humanitäärisessa avussa otetaan huomioon pakolaisnaisten tarpeet. Raiskausten tai muun seksuaalisen väkivallan kohteiksi joutuneille naisille on annettava välitöntä apua, naisliitto totesi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.