Mainos

Demariministeri puhuu kuin EK: Ei enää viennille lisäkustannuksia

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd) mukaan vientiä ei saa enää rasittaa lisäkustannuksilla. Ihalainen on huolissaan myös siitä, että Suomen vienti on liian harvan yrityksen harteilla.

SDP:n työministeri ja SAK:n pitkäaikainen puheenjohtaja Ihalainen puhui aamun Huomenta Suomessa niin samaan tyyliin kuin Elinkeinoelämän keskusliitto, että unenpöpperöisten piti hieraista silmiään ja korviaan.

- Viennille ei saa enää lisätä rasitusta. Me olemme takamatkassa täällä Suomessa. Suomalaisten yritysten kuljetuskustannukset ovat kymmenen prosenttia suuremmat kuin tuolla Keski-Euroopassa. Tätä pitäisi pitää mielessä, Ihalainen sanoi.

Lisäksi Ihalainen korosti, että yhteiskunnan pitäisi pystyä auttamaan keskikokoisia yrityksiä kansainvälistymään.

- Se on avain viennin laajentamiselle. Toistan sen, että tänä päivänä 25 firmaa vie yli puolet Suomen viennistä, ja se on liian haavoittuva (määrä). Ne ovat tärkeitä firmoja. Sitä jalustaa pitää laajentaa.

Ihalainsen mielestä yhteiskunta voi tukea muun muassa pitämällä infran kuten tiet ja koulutuksen kunnossa.

Ihalainen muistutti myös, että yhden prosentin talouskasvu ei hoida työttömyyttä. Varsinkin kun puolet työttömistä on niin sanotusti vaikeasti työllistyviä ihmisiä.

- 1990-luvun lamakriisin pitkät varjot näkyvät yhä perheissä ja sen kriisin sosiaaliset kustannukset ovat korkeat, Ihalainen muistutti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.