Mainos

Demarien Ruisrock-mätkyt yli miljoonan

Lounais-Suomen verovirasto karhuaa Turun SDP:ltä tulouttamatta jääneestä Ruisrockin olutmyynnistä yhteensä 1,3 miljoonaa markkaa. Tuloveron osuus tästä summasta on 890 000 markkaa ja arvonlisäveron osuus 404 000 markkaa.

Ruisrockin ruoka-ja juomamyynnistä vastasi 90-luvun alkupuolen ajan Turun SDP:n kunnallisjärjestön ja Turun musiikkijuhlasäätiön sopimuksen mukaisesti Turun Työväenyhdistyksen toiminnan tuki ry. Sittemmin yhdistystä alettiin epäillä siitä, että se oli tulouttanut myynnistä musiikkijuhlasäätiölle vähemmän kuin sopimus edellytti. Asiasta tehdyn erityistilitarkastuksen mukaan tulouttamatta vuosina 1991-96 oli jäänyt noin 1,9 miljoonaa markkaa.

Turun SDP:n kunnallisjärjestön uusi puheenjohtaja Seppo Lehtinen ei ymmärrä verottajan nyt määräämien maksujen suuruutta ollenkaan. Kunnallisjärjestö aikookin ensimmäisenä toimenaan hakea maksuunpanolle lykkäystä.
-Sen jälkeen asiasta valitetaan, koska katsomme, ettemme ole lainkaan verovelvollisia. Meillä on useita mm. korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä tämän käsityksemme tueksi, sanoo Lehtinen.

Mikäli valitus ei kuitenkaan tuo tulosta, vie SDP kiistan oikeuden ratkaistavaksi.
-Jos myös oikeuden mukaan meidät katsotaan verovelvollisiksi, niin toivomme, että meille annetaan aikaa ja tilaisuus maksaa verot pois. Emme mitään erikoiskohtelua ole vaatimassa, korostaa Lehtinen.

Ruisrockin oluenmyyntisotkusta on juuri valmistunut myös poliisitutkinta. Lähiviikkoina selvinnee, seuraako sotkusta syytteitä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.