Mainos

Demarien puoluevaltuusto ryöpytti hallituksen politiikkaa

Sosiaalidemokraattisen puolueen puoluevaltuusto ryöpytti reippaasti oman puolueensa hallituspolitiikkaa. Kenttäväen mielestä puolue on unohtanut omat perusarvonsa ja harjoittaa liian elitististä ja kovaa politiikkaa.

Erityisesti moitittiin hallituksen tekemiä säästöpäätöksiä. SDP:n puoluevaltuusto ruoti SDP:n vaalitappiota oikein olan takaa, sillä peräti 45 edustajaa 60:stä kävi puhujanpöntössä kertomassa oman mielipiteensä.

Puolueen puheenjohtaja pääministeri Paavo Lipponen torjui yhteenvedossaan vaatimukset SDP:n ministerien kierrätyksestä. Hänen mielestään se olisi tässä tilanteessa kohtuutonta. Kierrätys tuli varovaisesti esiin muutamissa puheenvuoroissa. Lipponen korosti, että SDP valitsi hallitustaipaleen alussa tietoisesti kaikkein raskaimmat tehtävät.
-Antaa muiden ministerien kerätä imagopisteet. Me haluamme tuloksia, työttömyyttä alas ja Suomen asiat kuntoon.

Pääministeri puolusti erityisesti työministeri Liisa Jaakonsaarta, joka Lipposen mukaan menee pelottomasti minkä porukan eteen hyvänsä kertomaan tilanteesta.
-Olisi kohtuutonta, jos nyt ryhdyttäisiin sitten toteamaan, että todistus on huono, erotetaan. Näitä asioita pitää katsoa kypsästi ja niin, että toverillisuus on ensimmäinen periaate, Lipponen opasti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.