Demarien puheenjohtajakisa ilmestyi Facebookiin

Amerikkalaisen presidenttiehdokas Barack Obaman kannattajiksi on ilmoittautunut yli 600 000 verkkoyhteisö Facebookin käyttäjää. Hillary Clintonin tukijoita verkostossa löytyy vajaat 130 000.

Mutta osataan sitä Suomessakin. SDP:n puheenjohtajakisa lienee Suomen oloissa ensimmäinen puoluepoliittinen aihe, joka alkaa näkyä verkostoyhteisö Facebookissa.

Verkkoyhteisö on ottanut Suomessa tulta toden teolla viime vuoden loppupuolella ja sen Suomi-verkostoon ilmoittautuneita käyttäjiä on jo lähes 400 000. Maailmanlaajuisesti käyttäjiä on 65 miljoonaa.

SDP:n kahdeksasta puheenjohtajaehdokkaasta lähes kaikki ovat Facebookissa läsnä. Kuudella heistä on omat sivunsa yhteisössä, ja monilla on myös kannattajaryhmänsä. Käyttäjien joukosta puuttuvat vain ehdokasjoukon vaarit, Kimmo Kiljunen sekä Jouko Skinnari.

Suurimman tukijajoukon Facebookissa on kerännyt Erkki Tuomioja, joka ehti kerätä etumatkaa ilmoittautumalla kisaan kaikkein ensimmäisenä. Hänen tukijoukoossaan oli eilen 369 jäsentä. Jutta Urpilaista puheenjohtajaksi kannatti 79 käyttäjää, Miapetra Kumpula-Natria 69 ja Tarja Filatovia 50.

"Kossun klubissa", joka ajaa Johannes Koskista puoluejohtoon, oli vasta kaksi jäsentä. Toinen näistä oli Koskinen itse.

Eniten Facebook-kavereita oli sitä vastoin Kumpula-Natrilla, jonka ystävälistalla oli lähes 300 nimeä. Muiden listat jäivät selvästi lyhyemmäksi.

Miksikään massailmiöksi demarien kisat eivät ole suomalaisessa Facebook-elämässä kehittyneet. Poliittiset teemat ja kannanotot jäävät selvästi vähemmälle huomiolle kuin silkka hauskanpito, tietovisat ja testit.

Demariehdokkaat eivät yhteen laskettunakaan pysty haastamaan Facebookissa pyörivää kampanjaa, joka vaatii ilmaista pizzan tai kebabin kotiinkuljetusta krapulasta kärsiville. Tämä polttava yhteiskunnallinen aihe on kerännyt lähes 30 000 kannattajaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat