Mainos

Demarien kenttäväki haluaa uuden johtajan

SDPn kenttäväki haluaa vaihtaa Lipposen seuraavassa puoluekokouksessa. Anneli jäätteenmäki on Keskustaväen suosikki. Kokoomuksen kenttätuki Niinistölle on vankkaa.

Paavo Lipponen ei ole kenttäväen suosiossa.

MTV3:n Sunnuntairaportin SDP:n kenttäväelle tekemän kyselyn mukaan 23% haluaa Paavo Lipposen jatkavan puheenjohtajana vuoden 2002 puoluekokouksen jälkeen. Lipposen jälkeen eniten kannatusta saavat ulkoministeri Erkki Tuomioja (13%) ja työministeri Tarja Filatov (10%). Vajaa viidennes ei tässä vaiheessa osannut sanoa puheenjohtaja- valinnasta mitään.

Uudeksi puheenjohtajaksi saivat kannatusta myös:
EU-komissaari Erkki Liikanen (9%)
Kansanedustaja Jouni Backman (9%)
Oikeusministeri Johannes Koskinen (6%)
SDP:n eduskuntaryhmän pj. Antti Kalliomäki (6%)
Kauppa-ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre (1%)

Lipposta kohtaan kentällä olevasta arvostelusta kertoo myös se, että kenttäväen mukaan puolueen ministereistä parhaiten on onnistunut ulkoministeri Erkki Tuomioja. Peräti 91 % kenttäväestä sanoo Tuomiojan onnistuneen työssään erittäin tai melko hyvin. Vajaa kolme neljäsosaa (72%) kentästä arvioi Lipposen onnistuneen pääministerinä erittäin tai melko hyvin. Eniten arvostelua saa osakseen opetusministeri Maija Rask. Vajaa puolet kentästä (46%) arvoi hänen onnistuneen melko hyvin , mutta saman verran (44%) vain tyydyttävästi tai huonosti.

Jäätteenmäki ohittanut Ahon

Keskustan vt. puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki on puolueen ykkössuosikki uudeksi puheenjohtajaksi.

Jäättenmäki miellyttää 37 prosenttia Keskustan kentästä


37 % kenttäväestä haluaisi Jäätteenmäestä puheenjohtajan vuoden 2002 puoluekokouksessa. Istuvan puheenjohtajan Esko Ahon jatkamista puheenjohtajana kannattaa joka kolmas (33%) keskustalainen.
15 % kenttäväestä ei osaa sanoa kantaansa tässä vaiheessa.

Jäätteenmäen suosiosta kertoo myös se, että peräti 92 % kenttäväestä katsoo hänen onnistuneen vt. puheenjohtajana erittäin tai melko hyvin. Runsas kolme neljäsosaa kenttäväestä (77%) arvioi Ahon onnistuneen työssään erittäin tai melko hyvin.

Niinistölle vankka tuki Kokoomuksen kentältä

Niinistöllä on syytä hymyyn

Sauli Niinistö jatkaa Kokoomuksen puheenjohtajana ensi kesän puoluekokouksen jälkeen, jos vain itse haluaa. 71 % kenttäväestä haluaa Niinistön uudelleenvalintaa.

Niinistön vahvasta asemasta Kokoomuksen kentällä kertoo myös se, että peräti 99% kenttäväestä katsoo hänen onnistuneen valtiovarainministerinä erittäin tai melko hyvin. Seuravaksi parhaiten ovat kokoomuslaisten mielestä onnistuneet Olli-Pekka Heinonen (90% erittäin tai melko hyvin) ja Ville Itälä (65% erittäin tai melko hyvin). Tyytymättömin kokoomuksen kenttä on kulttuuriministeri Suvi Lindenin työhön. Peräti 61% arvioi hänen onnistuneen tyydyttävästi tai huonosti, ja 37% erittäin tai melko hyvin.

Uudeksi puheenjohtajaksi saivat kannatusta myös:
Liikenne-ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen (9%)
Sisäministeri Ville Itälä (8%)

MTV3:n Sunnuntairaportti lähetti kyselyn kolmen suurimman puolueen kenttäväelle tammikuun puolivälissä. Kysely lähetettiin 413sta keskustan piiritoimikunnan jäsenelle, ja vastausprosentti oli 60. SDP:n piirihallitusten jäsenistä (184) kyselyyn vastasi 57 prosenttia, ja Kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä (181) 54 prosenttia.

(MTV3)

Kolmen suurimman puolueen kenttäväelle tehdyn kyselyn tuloksia:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.