Mainos

Demarieliitti: Heinäluoma parantaa puolueen imagoa

Kolmen suuren kysely

Tyytyväisyys SDP:n oppositiopolitiikkaan jakaa mielipiteitä puoluehallitusten jäsenten keskuudessa. MTV:n uutisten kyselyssä osa SDP:n piirihallitusten jäsenistä näkee tilanteen parantuneen, osa huonontuneen.

Sama kehitys näkyy puheenjohtaja Jutta Urpilaisen onnistumisen arvioinnissa. Vaikka kovimmat kehut ovat hieman lisääntyneet, samoin ovat lisääntyneet myös pahimmat haukut. Urpilaisen jatkokausi näyttääkin varmalta.

- Ei Urpilainen ole epäonnistunut. Minä kyllä kannatan häntä edelleenkin jatkamaan puolueen johdossa, sanoo Pohjois-Karjalan piirin piirihallituksen jäsen Merja Mäkisalo-Ropponen.

- Minusta hän on petrannut koko ajan ja tullut nyt jo ihan hyvin esille, toteaa puolestaanPohjois-Karjalan piirin piirihallituksen jäsen Pentti Hartikainen.

SDP:n entisen puheenjohtajan Eero Heinäluoman valintaan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi piirihallitusten jäsenet suhtautuvat lähes yksimielisen myönteisesti. Kaikkiaan 95 prosenttia piirihallitusten jäsenistä katsoo, että Heinäluoman valinta on parantanut SDP:n julkikuvaa.

SDP:n puoluesihteeripeli on vielä lähtökuopissa, mikä näkyy myös piiriväen puoluesihteerisuosikeissa. Tässä vaiheessa suosituin olisi SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Backman.

Kyselyyn vastasi 124 SDP:n piirihallitusten jäsentä, eli 73 prosenttia kaikista jäsenistä.

(MTV3)

Katso Vesa Kallionpään juttu

Katso SDP:n puoluehallituksen jäsenten haastattelut kokonaisuudessaan:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.