Mainos

Demari sai tuomion törkeästä kunnianloukkauksesta

Oikeus katsoi, ettei Demarin jutussa selvitetty väitteiden totuudenmukaisuutta riittävästi.

Uutispäivä Demarin vastaava päätoimittaja ja toimittaja on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä kunnianloukkauksesta.

Kyseessä on Demarissa vuonna 2003 julkaistu artikkeli, joka käsitteli kauneudenhoitoalan yrittäjän ja tämän ex-työntekijän välistä työsuhderiitaa. Artikkelissa esitettiin väitteitä syrjinnästä, pelon ilmapiiristä ja palkkojen maksamatta jättämisestä.

Oikeuden mukaan journalistinen vapaus sisältää mahdollisuuden turvautua liioitteluun tai jopa provokaatioon. Sallitun kritiikin rajat ovat tiukempia yksityishenkilön kuin esimerkiksi poliitikon kohdalla. Oikeuden mielestä yrittäjä on yksityishenkilö, vaikka hänen kauneushoitolassaan käy politiikan huipulla olevia henkilöitä.

Oikeus katsoi, ettei Demarissa selvitetty väitteiden totuudenmukaisuutta riittävästi. Vastaavalle päätoimittajalle tuomittiin maksettavaksi 30 päiväsakkoa eli yhteensä 1680 euroa. Toimittajan maksettavaksi lankesi 50 päiväsakkoa, joka tekee 1450 euron laskun. Ex-työntekijän syyte törkeästä kunnianloukkauksesta hylättiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.