Mainos

Demareille murskatappio - historiallisen surkea tulos

SDP:n vaalitulos on laskenut huimasti vuoden 90-luvun puolivälin jälkeen.

SDP on saamassa eduskuntavaaleissa vain reilun 16 prosentin kannatuksen, kun kokonaisäänistä on laskettu 96 prosenttia. Tämän hetkisen ennusteen mukaan puolue olisi saamassa 34 eduskuntapaikkaa.

Edellisissä eduskuntaavaleissa, vuonna 2011, demareiden kannatus jäi vain hieman yli 19 prosenttiin. Demarit olivat kuitenkin toiseksi suurin puolue kokoomuksen jälkeen. SDP sai viime vaaleissa 42 eduskuntapaikkaa, mikä oli kolme paikkaa edellisvaaleja vähemmän.

Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa SDP:n kannatus nousi yli 24 prosenttiin ja puolue lunasti 53 eduskuntapaikkaa. Demarit olivat vaalituloksessa rintarinnan keskustan kanssa, joka voitti vaalit täpärästi muutaman prosenttiyksikön erolla - keskusta sai kokonaisäänimäärästä 24,69 prosentin kannatuksen ja 55 eduskuntapaikkaa.

Toisen maailmansodan jälkeen demareiden korkein vaalitulos oli vuoden 1995 eduskuntavaaleissa. Tuolloin puolueen ääniosuus oli 28,25 prosenttia ääniosuudesta ja puolueen kokonaisäänimäärä nousi yli 785000:n. Puolue lunasti tuolloin huimalla äänipotillaan 63 eduskuntapaikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.