Mainos

Demareiden Rinne: Tulee kylmää kyytiä

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi tuoreeltaan hallituksen muutama tunti sitten esittelemää ohjelmaa.

- Pienemmillä leikkauksilla olisi menty, jos SDP olisi ollut hallituksessa, Rinne totesi MTV Uutisten haastattelussa.

Oppositiojohtaja, väistyvä valtiovarainministeri Antti Rinne ihmettelee, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini valitsi ulkoministerin salkun.

- Pääministeri ja valtiovarainministeri on hallituksen voimakaksikko. Valtion varat ovat hallituksen työn keskeinen sisältö. 

- Leikkaukset eivät olleet tasapainossa palkansaajien sekä pieni- ja keski-tulosten kannalta. Laskujen maksajiksi ovat tulossa pieni- ja keskituloiset perheet ja eläkeläiset. Siellä on porukkaa, joka elää alle tuhannella eurolla kuukaudessa. 

Rinne toivoisi hallitukselta aitoa keskustelua siitä, mikä on oikea tapa toteuttaa säästöt ja leikkaukset. 

Rinteen mielestä huolestuttavaa on se, että kahdessa ja puolessa viikossa kasatulla paketilla on tarkoitus tehdä isoja ratkaisuja. 

- En halua olla pessimisti ja toivon menestystä, mutta paketti on iso ja se on rakennettu hyvin nopeasti. Meidän pitäisi saada aikaan vahva talouskasvu ja se ei synty leikkaamalla ja verotusta kiristämällä, Rinne sanoi.

- Tuntuu siltä, että toiveet vapaaehtoisesta osallistumisesta ovat vähän hurskastelua, Rinne sanoi viitaten hallitusneuvottelujen alla käytyihin keskusteluihin mahdollisesta yhteiskuntasopimuksesta.

- Ajatukset on, että tulee kylmää kyytiä. Olen vähän pettynyt.

Sipilä sen sijaan saa Rinteeltä kehuja.

- Tuleva pääministeri on toiminut jämäkästi.

Ministerisalkkujen jako ei ollut Rinteelle iso yllätys. Se, että Soini valitsi ulkoministerin pestin hämmästytti kuitenkin Rinteen.

- Pääministeri ja valtiovarainministeri on se voimakaksikko. On yllättävää, että Soini päätyi tällaisen ratkaisuu. Valtion varat ovat hallituksen työn keskeinen sisältö.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.