Mainos

Dekkaritätien haamukirjailijajuttua puidaan hovissa

Valekirjailija Tuula Sariolaa ei näkynyt tänään Helsingin hovioikeudessa, jossa alkoi paljon kohua herättäneen petosjutun käsittely. Sen sijaan toinen syytetty, kirjailija Ritva Sarkola, oli paikalla.

Syyttäjä vaatii dekkaritädeille käräjäoikeuden langettaman sakkorangaistuksen koventamista ehdolliseksi vankeustuomioksi.

Tuula Sariola kärähti muutama vuosi sitten haamukirjailijan käytöstä. Sariolan nimissä kirjoitetut dekkarit olikin kirjoittanut hänen ystävänsä Ritva Sarkola. Sariola oli hakenut muun muassa kirjasto- ja muita korvauksia, työsuunnitelmat kustantajalle teki puolestaan Sarkola.

Syyttäjän mukaan kaksikko toimi yhdessä suunnitelmallisesti ja tavoitteli valtavaa hyötyä. Syyttäjän mukaan kyse on törkeästä avustuspetoksesta kolmessa erisyytekohdassa. Kirjailijat kiistävät suunnitelmallisuuden.

- Halusin pysyä poissa kokkareilta. Se oli hyvä työnjako, että minä tein kirjat ja Tuula tykkäsi esiintyä, Sarkola kertoi roolistaan haamukirjailijana.

- Mä en ymmärrä, miksi en olisi saanut tehdä niitä kirjoja.

Kaksikko onnistui pitämään asian salassa 20 vuotta. Asian julkitulo tuli Sarkolalle yllätyksenä. Sarkolan ja Sariolan ystävyys katkesi esitutkintavaiheessa. Sen jälkeen Sarkola vain on kommentoinut asiaa.

- En olisi uskonut, että joudun yksin vastaamaan tästä asiasta, Sarkola sanoi hovioikeudessa .

Sariolan edunvalvoja viestitti, että Sariola vaatii syyteiden hylkäämistä ja käräjäoikeuden sakkorangaistuksen puolittamista. Sarkola taas tyytyisi kärjäoikeuden tuomioon.

Sariolan poissaoloa tukee hänen saama lääkärinlausunto. Käräjäoikeudessakin hän hän vain piipahti kiistämässä syytteet.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.