Mainos

Dekkarien suosio kasvaa

Rikosromaanit kasvattavat suosiotaan lukijoiden keskuudessa. Tutkija Heta Pyrhönen arvioi, että erityisen suosittuja ovat nyt dekkarisarjat.

Rikosromaanien suosio on vahvassa nousussa. Ulkomaiset ja kotimaiset dekkarit komeilevat myyntilistojen kärjessä.

Kiihtyvästä dekkaribuumista kertoo se, että esimerkiksi Akateemisen kirjakaupan kymmenen myydyimmän kirjan listalle mahtui heinäkuussa peräti kuusi rikosromaania. Mm. ruotsalaiset kirjailijat kuten Henning Mankell ja Liza Marklund ovat kotimaisten tekijöiden lisäksi saaneet vankan lukijajoukon.

Professori Heta Pyrhönen Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen laitokselta kertoo, että tällä hetkellä ovat erityisen suosittuja sarjamaiset dekkarit. Pyrhönen jatkaa, että dekkarisarjan rakentamaa maailmaa on hauska seurata ja sen tuttuus puhuttelee monella tavalla lukijoita.

Rikosromaaneista on myös tullut salonkikelpoinen kirjallisuudenlaji, jota tutkitaan ja opetetaan yliopistoissa. Dekkarien suosiota selittää mm. se, että niissä käsitellään eri vallankäytön muotoja kuten poliisi- ja oikeuslaitosta sekä yhteiskunnan ongelmia inhimillisestä näkökulmasta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.