Deep Purple -laulajat Hughes ja Turner Suomeen

Deep Purplen ex-laulajat Glenn Hughes ja Joe Lynn Turner konsertoivat Suomessa HTP-kokoonpanossaan 30.3. Keikkapaikka on Helsingin Nosturi. Keikasta kerrotaan Hughesin nettisivuilla.

Glenn Hughes toimi 70-luvulla Deep Purplen basisti-laulajana pääsolisti David Coverdalen rinnalla. Tuo Purplen kokoonpano teki kolme lp-levyä, jotka kaikki ovat rock-klassikoita: "Burn" (1974), "Stormbringer" (1974) ja "Come Taste The Band" (1975).

Joe Lynn Turner lauloi Purplessa vuoden 1990 levyllä "Slaves & Masters". Sitä ennen hän tuli tunnetuksi Rainbown solistina ja sitä bändiähän johti - kukas muu kuin - Deep Purple -kitaristi Ritchie Blackmore.

Glenn Hughes lauloi Purplen hajottua mm. Black Sabbathin ja Gary Moore Bandin solistina.

Sekä Hughes että Turner ovat tehneet 90-luvun alusta lähtien ahkerasti tasokkaita soololevyjä. Herrojen urat saivat kuitenkin rutkasti uutta potkua kun he yhdistivät voimansa HTP-projektiin. He ovat julkaisseet kaksi yhteistä levyä, "Hughes Turner Project" (2002) ja "HTP 2" (2003). Purple-fanit pitävät levyjä loistavina ja moni on rankannut ne jopa Deep Purplen nykykokoonpanon tekemisiä korkeammalle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat