Mainos

Deep Purple ja Uriah Heep yhä vedossa

1970-luvun musiikki on poikkeuksellisen runsaasti esillä tällä hetkellä Suomessa. Tuon ajan suosikkiyhtye Smokie esiintyy tänään keskiviikkona Helsingissä. Viime perjantaina puolestaan nähtiin Helsingin jäähallissa legendaariset Deep Purple ja Uriah Heep.

Uriah Heepin Easy Livin' on jo yli 30 vuotta vanha kappale, mutta yhä se vetoaa kuulijoihin samalla voimalla kuin aiemminkin. Mick Box on ollut bändissä alusta asti, ja laulaja Bernie Shaw vuodesta 1986.

- Kun kuulin ensimmäisen kerran laulumme radiosta (Gypsy), olin aivan innoissani. Ajelin tuolloin autolla Lontoossa ja olin melkein ajaa kolarin, Mick Box kertoo nuoruuden muistojaan. - Tuohon aikaan ei ollut kännyköitä, joten etsin puhelinkioskin soittaakseni äidille, että hänen poikansa esiintyy parhaillaan radiossa.

Samaa ikäluokkaa Uriah Heepin kanssa on Deep Purple. Heepin levyjä on myyty maailmalla kaikkiaan runsaat 30 miljoonaa kappaletta, mutta Purplea monta kertaa enemmän, yli sata miljoonaa levyä. - Muistan, kun tulin Suomeen ensimmäisen kerran 1970-1971. Helsinki on yksi niistä paikoista, joissa olemme soittaneet usein, kestoo Deep Purplen basisti Roger Glover. Olen ollut täällä varmaankin yli kymmenen kertaa. Ritchie soitti täällä viimeisen keikkansa kanssamme. Helsingissä on paljon bändimme historiaa.

- Yhtyeellämme on hieno menneisyys. Olimme suuria 70-luvulla ja menestyimme 80-luvulla. Mutta nyt meille sanottiin, että olemme parempia kuin koskaan, Glover sanoo ylpeänä. - Taidot paranevat iän myötä. Muusikko kehittyy vanhetessaan.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 26.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.