De Nirolle Italian kunniakansalaisuus?

Italian kulttuuriministeriö suunnittelee myöntävänsä näyttelijä Robert De Nirolle ja ohjaaja Martin Scorseselle Italian kunniakansalaisuudet Venetsian elokuvajuhlilla syyskuussa. Jotkut ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei yhdysvaltalainen De Niro ansaitse Italian kansalaisuutta, sillä hänen mafia-roolinsa ovat heidän mielestään esitelleet italialaisia huonossa valossa.

Order Sons of Italy in America (OSIA) lähetti Italian pääministerille Silvio Berlusconille kirjeen, jossa häntä pyydetään perumaan suunnitelmat kansalaisuuden myöntämisestä De Nirolle.

"De Niro on tehnyt uransa esittämällä italialaissyntyisiä gangstereita", lukee kirjeessä. "Hän ei ole mainostanut Italian kulttuuria Yhdysvalloissa. Sen sijaan OSIA:n ja sen jäsenten mielestä hän ja hänen elokuvansa ovat turmelleet italialaisten ja amerikanitalialaisten mainetta".

De Niron suvun kotikylän Ferrazzanon pormestari on kuitenkin sitä mieltä, että De Niro on tehnyt Italiaa tunnetuksi maailmalla. Hän kertoo saaneensa lukuisia kannustavia puheluita italialaisilta poliitikoilta ja De Niron ihailijoilta. Italian kulttuuriministeri Giuliano Urbani käsittelee OSIA:n valituksen, mutta ei ole ainakaan vielä muuttanut suunnitelmia.

De Niron iso-isovanhemmat muuttivat 1800-luvun lopulla Italiasta Yhdysvaltoihin.

Lue myös:

    Uusimmat