David Beckham vaikeni roolistaan Qatarin MM-mannekiinina – valtavien rahapinojen päätyminen oksasilppuriin hätkähdytti

MTV vieraili qatarilaisessa telttakylässä MM-kisojen avauspäivänä – järjestäjät kielsivät yllättäen kuvaamisen 1:30
MTV vieraili qatarilaisessa telttakylässä MM-kisojen avauspäivänä sunnuntaina – järjestäjät kielsivät yllättäen kuvaamisen.

Brittiläinen koomikko Joe Lycett näytti silpunneen 10 000 punnan eli noin 11 500 euron edestä seteleitä jäätyään ilman toivomaansa vastausta entiseltä jalkapallotähdeltä David Beckhamilta. 

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Pääkuvan video: MTV vieraili qatarilaisessa telttakylässä MM-kisojen avauspäivänä sunnuntaina – järjestäjät kielsivät yllättäen kuvaamisen.

Beckham on joutunut arvostelun kohteeksi, sillä hän on toiminut lähettiläänä Qatarin järjestämille jalkapallon MM-kisoille. Qataria on kritisoitu turnaushankkeen yhteydessä muun muassa siitä, että se polkee seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja kohtelee vierastyöläisiä traagisella tavalla. 

Lycett ilmoitti viime viikolla, että hän lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen, jos Beckham vetäytyy lähettilään roolistaan. Jos näin ei tapahdu ennen turnauksen alkua, hän silppuaa rahat. 

Sunnuntaina oli toimien aika. Sateenkaarimekkoon pukeutunut Lycett antoi oksasilppurin laulaa ja näytti heittävän sen kitaan kaksi valtavaa nippua viiden punnan seteleitä. Hän julkaisi tästä videon (alla) sosiaaliseen mediaan.  

Maanantaina kuitenkin selvisi, että Lycettin tempaus oli teatteria, sillä hän käytti tekorahaa. Oikeat 10 000 puntaa hän lahjoitti seksuaalivähemmistöjä tukevaan hyväntekeväisyyteen. 

– Se oli tyhjä uhkaus, jonka tarkoituksena oli saada ihmiset puhumaan, Lycett kommentoi. 

Lycett oli tituleerannut Beckhamia aiemmin "homojen ikoniksi", joka työskentelee Qatarille, "yhdelle pahimmista paikoista homoille". 

Beckham ei ole vastannut uhkavaatimukseen julkisesti. 

Juttua ja otsikkoa päivitetty 21.11. kello 17.13: Lycett paljasti tempauksen teatteriksi. 

Lue myös:

    Uusimmat