Mainos

Darth Vader ehdolle Ukrainan presidentinvaaleihin

Samalla kun Ukrainan poliittisella kentällä kuohuu, maan presidentinvaaleihin on asettunut ehdolle erikoinen nimi, kirjoittaa brittilehti The Guardian. Presidentiksi mielii Ukrainan internet-puolueen riveistä Darth Vader.

Nimettömänä pysyvä, Darth Wader -nimeä ja -pukua käyttävä protestoija on ollut tuttu näky muun muassa Kiovan Itsenäisyyden aukiolla, kun ihmiset osoittivat mieltään Viktor Janukovitshin hallintoa vastaan.

Darth Vader on ollut muutenkin esillä monissa poliittisissa mielenosoituksissa. Marraskuussa 2013 Imperiumin iskujoukoiksi pukeutuneet kantoivat hänet Odessan kaupungintaloon, jossa hän julisti itsensä pormestariksi.

Isoja lupauksia

Darth Vader on sanonut muuttavansa Ukrainan tasavallan imperiumiksi ja palauttavansa menneiden aikojen kunnian. Vaderin ehdokkuudesta kerrottiin viikonloppuna.

– Hän voitti puolueen sisäiset vaalit, joten hän on puolueemme ehdokas, internet-puolueen johtaja Dmitri Golubov kertoi.

Puolueen on kerrottu maksaneet noin 160 000 euroa saadakseen ehdokkaansa presidenttikilpaan.

Vuonna 2010 rekisteröidyn internet-puolueen tavoitteena on muun muassa perustaa Ukrainaan elektroninen hallinto ja tarjota ilmaisia tietokonekursseja kaikille kansalaisille.

Ukrainan presidenttivaalit pidetään 25. toukokuuta.

Monien mielestä maalla on tarpeeksi taisteltavaa pimeiden voimien kanssa ilman Star Wars -pahiksen mukaan nimettyä ehdokastakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.