Mainos

Darfuria uhkaa laajeneva katastrofi

Darfurin tilanne on entisestään huonontunut viimeisen puolen vuoden aikana ja aluetta uhkaa laajeneva katastrofi, YK:n pakolaiskomissaari uskoo.

YK:n pakolaiskomissaari Antonio Guterres on varoittanut YK:n turvallisuusneuvostoa Darfurin tilanteen nopeasta heikkenemisestä. Guterresin mukaan tilanne on huonontunut jatkuvasti viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana.

- Väkivalta ja laittomuus - jotka eivät koskaan ole olleet kunnolla kurissa - ovat jälleen jokapäiväisiä Darfurissa. Avustustyöntekijöiden pääsy pakolaisten ja avuntarvitsijoiden luokse katkaistaan säännöllisesti, Guterres sanoi.

Komissaarin mukaan aluetta uhkaa "valtava katastrofi", jollei kansainvälinen yhteisö ryhdy nopeasti toimiin.

- Kansainvälistä yhteisöä uhkaa katastrofi Darfurissa. Sen välttäminen vaatii rohkeita toimia ja Afrikan unionin sekä YK:n täydellistä mukanaoloa. Jos epäonnistumme - jos avuntarvitsijoita ei suojella - on vaara, että laittomuus kasvaa paljon suurempiin mittasuhteisiin kuin mitä olemme tähän mennessä nähneet, pakolaiskomisaari jatkoi YK:n toimittaman puhereferaatin mukaan.

Guterres muistutti myös, että Darfurin kriisi on jo levinnyt Sudanin rajan yli Tshadiin.

Darfurin kriisissä Länsi-Sudanissa on vuoden 2003 jälkeen kuollut liki 300 000 ihmistä ja lähes 2,5 miljoonaa on menettänyt kotinsa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.