Mainos

Dannyn koti sai muistolaatan

Yksi maan kuuluisimmista ja monipuolisimmin vaikuttaneista viihdetaiteilijoista, musiikkineuvos Ilkka "Danny" Lipsanen sai tänään keskiviikkona 16.7. lapsuudenkotinsa seinään muistolaatan jossa lukee:

Musiikkineuvos Ilkka "Danny" Lipsanen syntyi Porissa ja asui tässä talossa 1942-1952.

Laatta paljastettiin 16.7. 2008 Porin täyttäessä 450 vuotta.

Aloitteen muistolaatan toteuttamisesta ovat tehneet yhteistyössä: Porin kaupunki ja Suomessa levyttävien ja esittävien solistien-, solististen muusikkojen ja kapellimestarien yhdiostys Solo ry, arvostaakseen yhdistyksen puheenjohtajan pitkäaikaista aktiivisuutta järjestön työssä sekä edelläkävijyyttään taiteilijana, levyttävänä artistina että showohjelmia kirjoittavana-, tuottavana, ja toteuttavana artistina. Toimistaan pitkään ja merkittävänä työnantajana, tähtenä ja tähtien tekijänä, kautta vuosikymmenien.

Myös useat kansainväliset edustustehtävät eri puolilla maailmaa ovat tehneet Dannyä tunnetuksi Suomen laulavana suurlähettiläänä.

- Porin kaupunki on oikein tyytyväinen, että pitkän ja menestyksekkään viihdeuran tehneen Ilkka Lipsasen elämäntyötä kunnioitetaan tällä tavalla. Paikkakin on osuva, monet Porissa tuntevat Antinkatu kutosen nimenomaan Lipsasen talona, sanoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, Dannyn Porin vuosiin viittaavasta laatasta.

- Muistolaatan teksti kertoo Porissa vieraileville turisteille ja nuorille tuleville sukupolville palan porilaista historiaa josta me kaikki voimme olla ylpeitä.

- Tämä oli yllätys, että tällainen kunnia suotiin. Mutta muistot ovat tietysti erittäin tärkeät, koska olen asunut elämäni ensimmäiset vuodet tässä talossa. Isoisäni pyöritti silloin tässä tukkukauppaa ja täällä asui voimakkaasti minun sukuani tässä talossa. Myöhemmin tämä talo myytiin Porin kaupungille, että sikäli on kunnia palata isoisän taloon, Danny kertoo tilaisuuden yhteydessä.

- Pori oli miellyttävä paikka varttua. Tästä oli suhteellisen lyhyt koulumatka, minä kävin Pukkilan koulua ja koulukaverit asuivat tässä suhteellisen lähellä. Tässä oli pienen kaupungin edut tarjoava ympäristö, missä oli jopa mäki, joka oli aivan tässä Antinkadun päässä. Siinä saattoi laskea pulkalla, Danny muistelee.

Suuri viihdekonsertti Kirjurinluoto Arenalla

Danny esiintyy Porissa tänään. Kirjurinluoto Arenalla järjestetään Porin 450-vuotisjuhlakonsertti kello 18.00 alkaen. Konsertti on avoin kaikille.

- Porin tämäniltainen konsertti on ainutkertainen ponnistus ja osoitus siitä että Porin kaupungin johto toimii linjakkasti ja musiikkikulttuurimyönteisesti, Danny sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.