Daniel Ricciardo taustoittaa lähtöään Red Bullilta: “Siellä ei ollut minulle enää mitään”

Red Bull -tallin kauden päättessä hyvästellyt Daniel Ricciardo kertoo, että toinen epäonnistunut kausi itävaltalaistallissa olisi voinut tuhota hänen motivaationsa.

Ricciardo yllätti viime kesänä formlamaailman ilmoittamalla siirrostaan ensi kaudeksi Renault’lle. Aussikuski myöntää, että epäonnistunut kausi ja epävarmuus tallin uuden moottoritoimittajan Hondan suorituskyvystä vaikuttivat merkittävästi hänen päätökseensä lähteä itävaltalaistallista.

– Mietin yhä uudestaan sitä, että alunperin Red Bull halusi tehdä kaksivuotisen sopimuksen. Koska olin jo kyseenalaistanut sen, että haluanko ajaa enää vuottakaan siellä, niin kahden vuoden sopimus... olin hieman huolissani siitä, että olisiko minulla enää motivaatiota, Ricciardo kertoi Racer-lehdelle.

– Jos Honda ei toimisikaan, niin ensi vuosi olisi täysin turhauttava. Haluanko sen jälkeen jatkaa vielä oikeasti toisen vuoden? Kaksivuotinen sopimus huolestutti minua, mutta sen jälkeen ajattelin: OK, yritetään nyt vuoden ajan. Jos Honda toimii, niin hieno homma. Jatketaan sitten sopimusta. Helppoa.

– Sitten vuoden jatko tuntuikin riskiltä. Alkoi tuntua siltä, että allekirjoittamalla vuoden sopimuksen en saavuttaisi oikeasti mitään. Se mitä kuvittelin haluavani, niin lopulta en halunnutkaan sitä. Siksi siellä ei ollut minulle enää mitään, Ricciardo lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat