Mainos

Daniel Ricciardo tallipaikkakohusta: "Ei ensimmäinen kaveri, jota tultaisiin kaipaamaan"

4:18

Huippulahjakas F1-kuski Esteban Ocon on ensi kaudella vaarassa jäädä vaille tallipaikkaa. Daniel Ricciardo ei näe Oconia uudenlaisena tapauksena.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Ricciardo oli osaltaan vaikuttamassa Oconin kurimukseen tehtyään sopimuksen Renaultin kanssa. Ocon oli ollut siinä uskossa, että saisi Renaultilta paikan.

– Mitä Oconin tilanteeseen tulee, niin en ruuvannut häntä ulos. Mutta siirtoni vaikutti siihen, että hän on tilanteessa, jossa nyt on, Ricciardo totesi Singaporessa lehdistötilaisuudessa.

Formula ykkösille on sadellut kritiikkiä. Muutama kuljettaja on saavuttanut paikkansa sarjassa rahoituksensa avulla ja muutama lahjakkuus on jäänyt vaille tallipaikkaa.

Ricciardo antaa ymmärtää, että nuorten ajajien kurimusta on liioiteltukin. Ovathan esimerkiksi Max Verstappen, Pierre Gasly ja Charles Leclerc hyvin nuoria.

– En tiedä. En sanoisi niin nuorten kuljettajien tilanteesta, koska meillä on enemmän nuoria kuljettajia kuin koskaan. Tunnen itseni 29-vuotiaana vanhaksi. Mukana on alle parikymppisiä. En usko, että se on vaikeampaa, Ricciardo sanoi.

Maksukuljettajakysymystäkin Ricciardo pitää liioiteltuna.

– On poliittista juttua, on taloudellista juttua, jota on aina ollut, mutta luulen valtaosan kuljettajista olevan mukana lahjakkuutensa ansiosta. Mielestäni sarja ei ole huonossa tilanteessa ollenkaan.

Ricciardo muistuttaa, ettei Ocon olisi ensimmäinen lahjakas kaveri, joka joutuisi ulos, vaikka ansaitsisi olla mukana.

– En tiedä Oconin tilanteesta. Jos hänelle ei ole paikkaa ensi kaudeksi, olen varma, että hän olisi kyllä paikan arvoinen. Mutta en sanoisi, että hän tulisi olemaan ensimmäinen kaveri, jota tultaisiin kaipaamaan. Aiemminkin lahjakkaita kavereita on kadonnut.

Välivuoden jälkeen toiset ovat myös nousseet F1-sarjaan takaisin.

– Jos hänellä ei ole paikkaa, ajattelenko, että se olisi hänen F1-uransa loppu? En ajattele. Tunnen, että se on valitettavaa. En ajattele tilannetta välttämättä erilaiseksi, kuin se on ollut, Ricciardo rohkaisee Oconia.

2:32

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja