Mainos

Danhammer ei pääse perussuomalaisten ehdokkaaksi

Perussuomalaisten puoluehallitus on päättänyt suosittaa liikemies Carl J. Danhammerin poistamista ehdokaslistalta tämän saaman raiskaustuomion vuoksi.

Värikkäänä liikemiehenä tunnettu Carl J. Danhammer ei pääse perussuomalaisten ehdokkaaksi tulevissa eduskuntavaaleissa. Perussuomalaisten puoluehallitus päätti tänään kehottaa puolueen Pirkanmaan piirijärjestöä huolehtimaan siitä, että Danhammer poistetaan ehdokaslistalta.

Ulosheiton taustalla on julkisuuteen tullut tieto Danhammerin Ruotsissa 1980-luvulla saamasta raiskaustuomiosta. Asia oli yllätys myös puolueen puheenjohtajalle Timo Soinille. Hän kertoi saaneensa tiedon tuomiosta pari päivää sitten.

- Puoluehallitus harkitsi asiaa ja katsoimme, että hän ei ole sopiva ehdokkaaksi. Tilanne kulminoitui tähän väkisinmakaamiseen, mutta ilmassa oli ollut paljon kritiikkiä ennenkin, Soini kertoi.

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri oli hyväksynyt Ylöjärvellä asuvan Danhammerin ehdokkaaksi jo kesällä. Soini kertoi olleensa yhdessä piirijärjestön johtoon ja sieltä on ilmoitettu, että puoluehallituksen kehotusta ehdokkuuden perumisesta noudatetaan.

Uutinen jo nimetyn kansanedustajaehdokkaan tuomiosta oli ikävä yllätys puolueen johdolle, joka viime vuodet on saanut selitellä kansanedustaja Tony Halmeen vastoinkäymisiä - myös oikeuden langettamia tuomioita.

Puoluehallitus nimesi kokouksessaan puheenjohtajansa puolueen pääministeriehdokkaaksi. Soini totesi itse päätöksestä, että nyt häntä ei voida sivuuttaa vaalipaneeleista ainakaan sillä perusteella, ettei hän ole pääministeriehdokas.

Pienemmissä puolueissa on arvosteltu sitä, että moniin televisiokanavien vaaliväittelyihin kutsutaan vain kolmen suurimman puolueen puheenjohtajat, jotka kaikki ovat myös omien puolueidensa pääministeriehdokkaita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.