Dallasin tuorein suomalaisvahvistus hehkuttaa uutta seuraansa – "Minulla oli hyvä tunne tästä"

Suomalaispuolustaja Jani Hakanpää solmi kesällä kolmivuotisen sopimuksen Dallas Starsin kanssa. Seuravalinta oli puolustuspään luutijalle lopulta helppo.

Hakanpää haki itselleen uutta seuraa pelaajamarkkinoilta tänä kesänä. Lopulta uudeksi osoitteeksi valikoitui Dallas ja sen paikallinen NHL-seura Stars. Seuravalinta oli lopulta Hakanpäälle melko helppo.

– Sitä on vaikea selittää, mutta minulla oli hyvä tunne tästä heti alusta alkaen. Täällä oli jo paljon suomalaisia, joten juttelin heidän kanssaan. Kuuntelin vaistoani, Hakanpää perustelee seuravalintaansa Dallasin sivuilla.

Kahdella edelliskaudella Anaheim Ducksissa ja Carolina Hurricanesissa kiekkoillut Hakanpää murtautui viime kaudella kunnolla NHL-kaukaloihin. Kesken kauden Carolinaan kaupattu puolustaja iski 57 pelaamassaan ottelussa neljä tehopistettä.

Nyt kookas suomalaispuolustaja jahtaa menestystä Dallasin takalinjoilla. Toissa kaudella aina Stanley Cupin finaaleihin edennyt Dallas on tulevina kausina varmasti kisaamassa hanakasti mestaruudesta, mikä myös osaltaan helpotti Hakanpään päätöstä.

– Haluan voittaa. Se on aina ajanut minua eteenpäin. Täällä on hyvä mahdollisuus pärjätä pudotuspeleissä. Meillä on hyvä runko, joka on ollut pitkään yhdessä. Lisäksi täällä on hyviä nuoria, jotka tulevat lyömään läpi isosti, Hakanpää sanoo.

Hakanpää on Dallasin viides suomalaispelaaja, sillä rosterista löytyvät entuudestaan jo Joel Kiviranta, Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell. Nelikosta Kiviranta ja Lindell ovat Hakanpäälle jo entuudestaan tuttuja.

– Tunnen Esan varmaan parhaiten. Pelasimme nuorina usein vastakkain. Ja St. Louis vuosinani harjoittelimme samassa ryhmässä kahden tai kolmen kesän ajan. Meillä on paljon yhteisiä kavereita, Hakanpää listaa.

– Kivirannan kanssa pelasimme maajoukkueessa (MM-kisat 2019) ja voitimme koko turnauksen. Sitä en unohda koskaan.

Lue myös:

    Uusimmat