Mainos

Dali-näyttelyn järjestäjä vangittiin

Poliisin mukaan on syytä epäillä, että osa Salvador Dalin 100-vuotisjuhlanäyttelyn epäillyistä taideväärennöksistä on saatettu valmistaa Suomessa.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut Salvador Dalin 100-vuotisjuhlanäyttelyn järjestäneen Artco Scandinavia -yhtiön johtajan.

Häntä epäillään todennäköisin syin kahdesta väärennyksestä, petoksesta ja törkeän petoksen yrityksestä. Toinen epäilty väärennys ja petos on tehty 8. huhtikuuta 2002. Epäilty törkeän petoksen yritys tehtiin vuosina 2001-2002 ja toinen väärennös vuosina 2002-2004.

Vangitsemista vaati asiaa tutkiva Helsingin poliisi. Syytteen nostamisen määräaika on elokuun loppupuolella. Poliisin mukaan osa näyttelyn epäillyistä taideväärennöksistä on saatettu valmistaa Suomessa.

Helsingin Wanhassa satamassa pidetty näyttely keskeytettiin ennenaikaisesti, kun eräs Dalin taulun ostaja alkoi epäillä taulun aitoutta. Näyttelyssä epäillään olevan jopa kymmeniä väärennettyjä tauluja.

Poliisi kehottaa Dali-näyttelystä teoksia ostaneita varmistamaan töiden aitouden ainakin alustavasti omatoimisesti. Poliisiin kannattaa ottaa yhteyttä vasta sitten, jos työtä epäillään väärennökseksi.

Jutun tutkijat tavoittaa virka-aikana numerosta 09 1895559.

(MTV3-STT)

Maailmalla on liikkeellä suuri määrä väärennettyjä Salvador Dalin teoksia. Poliisi tutkii Helsingin Dali-näyttelystä takavarikoitujen teosten aitoutta taideasiantuntijoiden avulla.

(Seitsemän uutiset 01.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.