Mainos

Dalai-lama suhtautuu varovaisesti Kiinan neuvottelutarjoukseen

Tiibetin maanpakolaisjohtaja dalai-lama suhtautuu varovaisesti Kiinan lupaukseen aloittaa neuvottelut hänen edustajiensa kanssa.

Dalai-laman mukaan on erittäin tervetullutta, jos Kiina on valmis vakaviin neuvotteluihin. Pelkkä tapaaminen kansainvälisen mielipiteen hyvittelemiseksi ei hänen mukaansa olisi kovin hyödyllinen.

Kiinan viestimet jatkoivat tänään kovasanaisia hyökkäyksiä dalai-lamaa vastaan. Kansan Päivälehti sanoi "dalai-laman klikin rikkoneen vakavasti buddhalaisuuden perustavaa laatua olevia opetuksia ja määräyksiä".

Eilen Kiinan lehdistö kertoi yllättäen, että maan hallitus on valmis tapaamaan dalai-laman edustajia. Kiina on syyttänyt dalai-lamaa Tiibetin levottomuuksien lietsojaksi ja sanonut hänen pyrkivän Tiibetin itsenäisyyteen ja sabotoivan Pekingissä ensi kesänä pidettäviä olympiakisoja.

Dalai-lama on toistuvasti ilmoittanut, ettei hän pyri Tiibetin itsenäistymiseen, vaan haluaa vain alueen autonomian parantamista, ja että hän tukee olympiakisojen järjestämistä Pekingissä.

Kiinan hallitus ja dalai-laman edustajat kävivät kuusi neuvottelukierrosta vuoden 2002 jälkeen, mutta näkyviä tuloksia ei syntynyt.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös ekstra: Kiistanalainen Tiibet

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.