Mainos

Dalai Lama ehdotti Kiinalle neuvotteluja

Tiibetin hengellinen johtaja Dalai Lama ehdotti tänään Kiinalle neuvotteluja Tiibetin tulevaisuudesta. Dalai Lama sanoi olevansa valmis neuvottelemaan ilman ennakkoehtoja heti kun hän saa vihjeen myönteisestä reaktiosta Pekingistä.

Dalai Lama sanoi myös luopuvansa Tiibetin poliittisten asioiden hoidosta heti kun hänen maanpaossa oleva hallituksensa voi palata Tiibetiin. Paluun jälkeen Tiibetissä järjestetään vapaat vaalit, hän lupasi.

Dalai Lama puhui lehdistötilaisuudessa Taipeissa. Hänen vierailunsa Taiwanissa on ärsyttänyt Kiinaa, joka ei tunnusta sen enempää Taiwania kuin Dalai Lamakaan.

Kiinan joukot etenivät Tiibetiin vuonna 1951, kaksi vuotta Kiinan kansantasavallan perustamisen jälkeen, ja tukahduttivat verisesti siellä syntyneen kansannousun kahdeksan vuotta myöhemmin. Dalai Lama pakeni Intiaan. Tiibetin pakolaishallitus on siitä lähtien toiminut Pohjois-Intiassa.

Kiina on reagoinut Taiwanin-vierailuun ankarasti ja syyttänyt Dalai Lamaa ja Taiwania vehkeilystä Kiinaa vastaan. Dalai Lama kiisti syytökset tänään ja vakuutti, ettei hän tavoittele Tiibetille itsenäisyyttä, vaan itsehallintoa.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.