Mainos

Daily Mail: Millenium Dome menossa vararikkoon

Lontooseen noussut Millennium Dome -turistinähtävyys uhkaa menehtyä velkataakan alle. Thamesjoen partaalle vuodenvaihteessa avattu elämyshalli ei ole onnistunut houkuttelemaan sisuksiinsa niin vuolasta matkailijoiden virtaa kuin alun perin toivottiin.

Millenium Dome on talousvaikeuksissa


Nyt hallin toimintaa uhkaavat velat. Daily Mail -lehti kirjoitti torstaina, että hallin konkurssi on vain viikkojen kysymys. Domen johtaja sai lähtöpassit jo helmikuussa ja uusin uhri on hallin toimintaa pyörittävän yhtiön johtaja, jolle näytettiin ovea tällä viikolla. Vajaan puolen vuoden aikana Domessa on vieraillut alle kaksi miljoonaa ihmistä, mikä jättää vain haaveeksi 12 miljoonan vuotuisen kävijän tavoitteen.

Daily Mailin tietojen mukaan Domen velkataakka kasvaa koko ajan ja nyt rahaa tarvittaisiin vähintään 29 miljoonaa puntaa (n. 290 milj. mk) toiminnan ylläpitämiseen. Domen kohtalo ei huolestuta ainoastaan

Kävijät eivät ole ihastuneet Millenium-häkkyrään

Lontoon matkailuväkeä, vaan millennium-hallin kohtalo on nousemassa hallitustasolle. Britannian oppositio - ja hallitusta edustavan työväenpuolueen parlamentin jäsenet - ovat alkaneet kysellä, oliko lähes 758 miljoonaa puntaa (n. seitsemän miljardia markkaa) maksaneen Domen rakentaminen edes järkevää.

Millennium Dome avattiin uudenvuoden aattona. Elämyshallissa on 14 eri teemanäyttelyä. Äskettäin hallin johtoon valittu entinen Pariisin Disneylandin veteraani Pierre-Yves Gerbeau ehdotti aukioloaikojen pidennyksiä, jotta Domeen voitaisiin houkutella lisää asiakkaita.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.