Mainos

Dagestanin räjähdyksessä yli 30 kuolonuhria

Tshetshenian naapuritasavallassa Dagestanissa on ollut aamulla voimakas räjähdys, joka surmasi ainakin 34 ihmistä, joukossa kaksitoista lasta.

Ainakin 34 ihmistä kuoli ja yli 130 haavoittui Kaspijskissa Dagestanissa aamulla sattuneessa miinanräjähdyksessä. Räjähdys sattui voiton päivän perinteisen sotilasparaatin aikaan. Kuolleista 12 oli lapsia.
Miina oli kätketty Kaspijskin kaupungin pääaukion laidalla sijaitsevaan pensaikkoon. Kauko-ohjauksinen miina räjähti, kun aukiolla oli käynnissä seppeleenlasku, kertoivat venäläiset viranomaiset.

Venäjän presidentti Vladimir Putin tuomitsi Moskovassa räjähdyksen terrori-iskuna. Hän vannoi, että tekoon syylliset saadaan kiinni ja he saavat rangaistuksensa.

Dagestanin räjähdys sattui vain hetkeä ennen kuin Putin oli aloittamassa puhetta Punaisella torilla pidetyssä voiton päivän päätapahtumassa. Putin tuomitsi puheessaan kansainvälisen terrorismin sanoen, että se on yhtä suuri uhka kuin mitä natsismi oli lähes 60 vuotta sitten.

Räjähdyksestä kuultuaan Putin kutsui Kremlin turvallisuusjohdon hätäkokoukseen neuvottelemaan tilanteesta.
-Me löydämme rikolliset, tuomitsemme heidät ja he saavat rangaistuksensa mahdollisimman nopeasti, Putin lupasi kokouksen jälkeen Ria-uutistoimiston mukaan.

Venäjän eteläosassa sijaitseva Dagestan on Tshetshenian naapuritasavalta. Uutistoimisto Itar-Tass kertoi tänään, että myös Tshetshenian pääkaupungista Groznyista löydettiin miina, joka kuitenkin ehdittiin tehdä vaarattomaksi. Miina löytyi läheltä stadionia, jossa voiton päivän juhlallisuudet oli määrä myöhemmin päivällä pitää.

Toisen maailmansodan päättymiseen ja natsi-Saksan tappioon liittyvää voiton päivää vietettiin nyt 57. kerran.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

(Seitsemän uutiset 09.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.