Mainos

Dagens Nyheter: Iltapäivälehdet ostavat tietoja poliisilta

Sanomalehti Dagens Nyheter syyttää ruotsalaisia iltapäivälehtiä Expresseniä ja Aftonbladetia vihjepalkkioiden tarjoamisesta ja myöntämisestä poliisille.

Nimettömänä pysynyt Expressen-lähde kertoi Dagens Nyheterille, että kuumista tiedoista maksettavat summat vaihtelevat 60:stä 560 euroon.

Dagens Nyheterin mukaan järjestelmää käyttävät hyväkseen muutamat toimittajat. Jupakka liittyy Anna Lindhin murhatutkimusten uutisointiin. Ankaran uutiskilpailun takia välitettiin myös paljon väärää tietoa.

Suomessa ei vastaavaa

Suomen iltapäivälehdille ajatus tietojen ostamisesta poliisilta on täysin vieras. Sekä Iltalehti että Ilta-Sanomat sanovat, etteivät ne maksa poliisille minkäänlaisia palkkioita.

-Toki varsinkin oikeustoimittajat ovat tekemisissä poliisin eri yksiköiden kanssa esimerkiksi illanviettojen merkeissä. Siihen ei kuitenkaan millään tavalla liity mitään sellaista, että poliisille maksettaisiin tietyntyyppisistä tiedoista, Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä kertoo.

Iltapäivälehdet eivät lähde arvioimaan, pitääkö Dagens Nyheterin tieto paikkansa. -Se käsitys meillä on kyllä aina ollut, että Ruotsin iltapäivälehdistöllä on äärimmäisen hyvät poliisikontaktit, uutispäällikkö Jari Tourula Iltalehdestä toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.