Mainos

Daewoosta jäljelle vain kuori?

Velkaongelmien kanssa painivasta Daewoo Groupista saattaa jäädä jäljelle vain kuori eli Daewoo Corp, jos neuvottelut General Motorsin kanssa onnistuvat. Etelä-Korean toiseksi suurimman yritysryppään velkojat saivat tänään valmiiksi saneerausohjelman, jonka mukaan yhtiön kaikki yksiköt saatetaan lopulta myydä pois.

Jo aiemmin oli kerrottu, että Daewoo on tarkoitus karsia pelkäksi autoalan yritykseksi, jolloin ryppään 22 tytäryhtiöstä pidettäisiin vain kuusi autoalaan liittyvää yksikköä. Käynnissä on kuitenkin alustavat neuvottelut amerikkalaisen General Motorsin kanssa strategisesta liitosta, jossa autotoimintojen ytimen Daewoo Motorsin hallinta myytäisiin GM:lle 3,5 miljardilla dollarilla. Tällöin Daewoon muodostaisi enää Daewoo Corp.

Koko uudelleenjärjestely on tarkoitus saada valmiiksi kuluvan vuoden loppuun mennessä. Ohjelman tuloksena ryhmän velkaantumisaste laskee 196 prosenttiin viime vuoden lopun 527 prosentista. Analyytikoiden mukaan aikataulu on hyvä, mutta kaikkien yksiköiden myynti saattaa kestää kauemmin kuin suunnitellut viisi kuukautta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.