Mainos

Cultor paransi lähes 60 miljoonalla markalla

Ravitsemusalan teollisuusyrityksen Cultorin voitto tammi-elokuulta kohosi noin 57 miljoonalla markalla viime vuodesta. Voitto rahoituserien jälkeen oli nyt runsaat 250 miljoonaa markkaa. Yhtiön voiton kohennus tuli erityisesti Cultor Food Sciencesta, Cultor Ravinnosta ja Genencorista. Ensimmäisen tuotteita ovat muun muassa ruokaparanteet, toisen eläinravinto ja kolmannen teolliset entsyymit.

Cultorin tuotteisiin kuuluu muun muassa ksylitoli, jonka kysyntä on jatkanut kasvuaan yli 10 prosentin vauhtia. Japanissa viranomaiset hyväksyivät sen keväällä, minkä jälkeen myynti siellä on lähtenyt hyvin liikkeelle.

Konsernin liikevaihto oli runsaat 5,4 miljardia markkaa. Se on vain 2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, mutta tuolloin mukana oli vielä ruotsalaisen rehuyhtiö Svenska Foderin tuotanto. Sen siirtyminen uudelle omistajalle vähensi konsernin liikevaihtoa lähes 610 miljoonalla markalla.

Cultorin näkemyksen mukaan viime vuosina konsernissa tehdyt investoinnit ja toiminnan järkeistäminen ovat kohentaneet ennakoidusti Cultorin kannattavuutta tänä vuonna. Koko vuoden tuloksen odotetaan olevan suunnilleen sama kuin vuotta aiemmin eli runsaat 340 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.