Mainos

Cultor myy leipomotoimintansa miljardilla markalla

Cultor-konserni myy leivontasektorinsa eli Vaasan Leivonnan EQT-Scandinavia -sijoitusrahastoille miljardilla markalla. Cultorin kaupasta saama myyntivoitto on verojen jälkeen selvästi yli 300 miljoonaa markkaa, yhtiöstä kerrottiin. Se hakee kilpailuviranomaisten hyväksyntää kaupalle syksyn aikana.

Kauppa kattaa Cultorin mukaan Vaasan Leivonnan koko liiketoiminnan: tuoreet leipomotuotteet, pakasteleivonnan ja näkkileivän Suomessa, Virossa, Latviassa ja Ruotsissa. Kauppasumma maksetaan käteisellä lukuunottamatta 150 miljoonan markan korollista debentuurilainaa Cultorilta.

Vaasan Leivonnan markkinaosuus Suomen tuoreiden leipomotuotteiden vähittäismyynnistä on noin 30 prosenttia. Se on myös maailman kolmanneksi suurin näkkileivän valmistaja. Sektorin liikevaihto oli viime vuonna 1,2 miljardia markkaa eli 14 prosenttia Cultorin koko liikevaihdosta.

Cultorin mukaan leivontasektorin myynti on tärkeä askel konsernin strategiassa painopisteen lisäämiseksi keskeisten kasvualueiden eli ruoka- ja rehuparanteiden suuntaan.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.