Mainos

Cronberg vastustaa työvoimatoimistojen supistuksia

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) vastustaa suunnitelmia vähentää työvoimatoimistojen voimavaroja. Cronberg ei niele valtion tuottavuusohjelman tavoitteita, jotka veisivät työvoimatoimistoista jopa joka kolmannen työntekijän.

- Työvoimatoimistoja koskevat tuottavuustavoitteet on järkeistettävä. On tärkeää pitää mielessä työttömyystilanne ja työvoimapalveluiden kasvavat tarpeet, Cronberg sanoo.

Laskusuhdanteen lisäksi työntekijöiden vähentämistä vastaan puhuvat Cronbergin mielestä muutkin syyt. Toimistot muuttuvat vuodenvaihteessa työ- ja elinkeinotoimistoiksi, joista pitäisi tulla nykyistä laveampia neuvontakeskuksia sekä työnantajien ja -hakijoiden kohtauspaikkoja.

- Tämä merkitsee lisätyötä, Cronberg huomauttaa.

Lisätyötä tuovat ministerin mukaan myös tavoitteet räätälöidä työnhakijoille polkuja työelämään. Erityisesti maahanmuuttajille suunnattuihin palveluihin tarvittaisiin lisää puhtia.

Kovaa vääntöä tuottavuustavoitteista

Näkemyksiä tuottavuusohjelmasta sovitellaan yhteen lähiviikkoina, ja päätöksiä on saatava aikaan viimeistään keväällä, kun hallitus linjaa lähivuosien budjettikehyksiä.

- Tästä käydään vielä kova vääntö, Cronberg uskoo.

Valtion tuottavuusohjelman tavoitteet karsia työpaikkoja näyttävät hiertävän ministeriöissä laajemminkin. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta väänsi tuottavuustavoitteista tiistaina kättä, ja pitkän keskustelun päätteeksi asia jätettiin hautumaan joulukuulle.

Ministeriöt antoivat tilannekatsauksiaan ja esityksiään siitä, mitä ne ovat tuottavuusohjelman nimissä saaneet aikaan ja mistä ne aikovat nipistää. Osalle ministeriöitä tuottavuusohjelman vähennysvaatimuksien täyttäminen tuottaa suuria vaikeuksia.

Valtion tuottavuusohjelman mukaan valtion henkilöstöä pitäisi vähentää ensin vuoteen 2011 mennessä noin 9600 henkilötyövuoden verran 2005 tilanteeseen verrattuna. Sen jälkeen olisi vielä karsittava 4800 henkilötyövuotta vuoteen 2015 mennessä.

Tuottavuusohjelma on tavoitteena toteuttaa ilman irtisanomisia, palkkaamalla uusia työntekijöitä vähemmän kuin valtion palveluksesta poistuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.