Mainos

Cronberg: Suuret puolueet ajavat nyt vihreiden asiaa

Vihreiden puheenjohtaja luonnehtii hallituspuolueiden ilmastonmuutokseen liittyviä toimia pelkäksi näpertelyksi.

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg arvostelee hallituspuolueita vastuuttomuudesta ympäristöasioiden hoidossa. Cronbergin mukaan puoluejohtajien kannanotot ilmastomuutoksen aiheuttamista ongelmista eivät vastaa puolueiden todellista toimintaa.

Vihreiden mielestä hallituspuolueiden julkituomat linjaukset eivät ole näkyneet hallituksen tähänastisissa toimissa, jotka ovat olleet pelkkää näpertelyä.

Cronbergin mukaan vihreillä on ollut jo pitkään valmiit konkreettiset toimenpideohjelmat, kun sen sijaan nykyinen hallitus on lähinnä vain puolittanut sähköveron ja pyrkinyt tukemaan turve- ja pellettituotantoa. Energiapolitiikkaa on toteutettu vain energiantuottajien ehdoilla ilman uusia investointeja.

Puolue katsoo kuitenkin suurten puolueiden ja yleisen mielipiteen tuella omaavansa hyvät edellytykset edistää ympäristöasioita seuraavassa hallituksessa.

Sosiaaliturva on vihreiden toinen keskeinen painopistealue. Sen uudistamiseen puolue hakee vauhtia perustulomallista, joka antaisi tietyn tulotason kaikille kansalaisille ilman nykyistä byrokratiaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.