Mainos

Cronberg: Suomi rähmällään Yhdysvaltoihin

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg pelkää Suomen ajautuvan Kanerva-Häkämies -linjalla Yhdysvaltojen ja Naton syliin.

Vihreän liiton puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg on arvostellut tiukasti hallituskumppaneidensa ulkopolitiikkaa puolueensa valtuuskunnan kokouksessa aamupäivällä Tampereella.

Cronbergin mukaan Suomi uhkaa ajautua rähmälleen Yhdysvaltojen eteen puuhakkaan kokoomuskaksikon eli puolustusministeri Jyri Häkämiehen ja ulkoministeri Ilkka Kanervan vanavedessä.

- Se mikä on huolestuttavaa on tietenkin, että Suomi ei saa joutua siihen tilanteeseen missä oltiin kylmän sodan aikana, että oltiin tavallaan rähmällään itään. Me ei voida olla tulevaisuudessa samassa tilanteessa suhteessa Yhdysvaltoihin, Cronberg sanailee.

Puheenjohtaja Cronberg pelkää, että osana ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa työstettävästä Nato-selvityksestä on tulossa yksisilmäinen Nato-mainos.

- Tässä on olemassa riski, että siinä puhutaan vain helpoista asioista ja siitä, mitä Suomi voisi saada Nato-jäsenyydestä. Näkisin, että kipeät asiat olisi otettava esille. Niitä ovat ennen kaikkea ne, että mitkä ovat Naton tavoitteet Afganistanissa ja miten sieltä on tarkoitus jossakin vaiheessa tulla ulos.

Cronberg toisti puheessaan puolueensa kielteisen suhtautumisen Nato-jäsenyyteen. Jäsenyys kun ei vihreiden mukaan takaisi Suomen turvallisuutta.

Vihreiden puheenjohtaja linjasi lisäksi, että Suomen olisi valinnanvapautensa turvaamiseksi syytä kieltäytyä myös osallistumisesta Naton nopean toiminnan joukkoihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.