Mainos

Cronberg luopuisi metsänhoitomaksuista

Vihreiden puheenjohtaja työministeri Tarja Cronberg kaipaa metsäsuunnitteluun kilpailua. Hän muuttaisi nykyisen metsänhoitomaksun joko veroeduksi tai metsäpalveluseteliksi, jolla metsänomistaja voisi palkata mieleisensä metsäalan asiantuntijan.

Cronberg perustelee ehdotustaan tarpeella uudistaa suomalaista metsätaloutta. Hänen mukaansa metsänkasvatus ilman avohakkuita on oikein toteutettuna taloudellisesti kilpailukykyinen metsienhoitomenetelmä.

- Tieto avohakkuuttoman metsänhoidon menetelmistä leviää huonosti, koska kilpailu ei metsäsuunnittelussa toteudu, hän arvostelee mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa.

Metsälain mukaisesti kaikilta tietyn verran metsää omistavilta kerätään vuosittain metsänhoitomaksua. Verottaja kerää maksut ja tilittää ne edelleen metsänhoitoyhdistyksille. Ne käyttävät niitä muun muassa neuvontaan ja tiedotukseen.

Maksun hehtaarirajana on Etelä-Suomessa neljä, Oulun läänissä seitsemän ja Lapin läänissä 12 hehtaaria metsää. Metsäkeskukset voivat hakemuksesta myöntää vapautuksen maksusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.