Mainos

Cronberg haluaa ilmastonsuojelun vaalikeskusteluun

Vihreiden puheenjohtaja toivoo asiapitoista keskustelua erityisesti ilmastonsuojelusta, koska ensi vaalikaudella on valittava ydinvoiman ja bioenergian väliltä.

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg toivoo, että eduskuntavaaleissa keskityttäisiin vanhojen asioiden jauhamisen sijasta asialliseen keskusteluun.

Cronbergin mielestä viime vaalien Irak-skandaalin puinti on seurausta huonosta poliittisesta kulttuurista, joka ei lisää kansalaisten luottamusta politiikkaan. Hän toivoo asiapitoista keskustelua erityisesti ilmastonsuojelusta, koska ensi vaalikaudella on valittava ydinvoiman ja bioenergian väliltä.

- Nämä ovat toistensa vaihtoehtoja, ja niitä ei ole mahdollista kehittää rinnakkain, kuten vuoden 2002 ydinvoimapäätös osoitti, Cronberg toteaa.

Cronbergin mukaan päätöksen yhteydessä annetuista lupauksista huolimatta panostus uusiutuvaan energiaan on jäänyt puolitiehen.

- Tätä ei näytä ymmärtävän kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen, sillä hän vaati äskettäin kuudetta ydinvoimalaa että uusiutuviin energiamuotoihin panostamista, Cronberg huomauttaa kannanotossaan.

Kokoomukselta haukut heti

Cronbergin puheet saivat kokoomuksen liikkeelle. Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Sari Sarkomaa ja puolueen varapuheenjohtaja Eija-Riitta Korhola kuittasivat pötypuheeksi Cronbergin väitteen siitä, että seuraavalla vaalikaudella olisi valittava joko lisäydinvoiman tai bioenergian välillä.

- Molempia tarvitaan. Tämän linjavalinnan eduskunnan enemmistö on jo tehnyt, ja sillä on jatkettava. Vihreiden yksisilmäinen politiikka lisäisi Suomen riippuvuutta venäläisestä ydinvoimasta ja energian saatavuuden riskejä, Sarkomaa vastasi Cronbergille.

Sarkomaan mukaan seuraavan hallituksen on yksiselitteisesti näytettävä vihreää valoa uusiutuvalle energialle, vesivoiman ja ydinvoiman lisärakentamiselle sekä tavoitteelle jatkaa johtavana bioenergiamaana.

Korholan mukaan on hämmästyttävää, että puolue, joka toivoo energia- ja ilmastoministerin salkkua, päästää liikkeelle niin paljon asiavirheitä sisältäviä lausuntoja juuri energiasta.

- Meillä on kokemusperäistä evidenssiä siitä, että ydinvoiman ja bioenergian lisääminen voi tapahtua rinnakkain eivätkä ne sulje toisiaan pois, Korhola sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.