Mainos

Cronberg: EU:lle kokonaisvaltainen terrorintorjuntaohjelma

Cronbergin mukaan Suomen hallituksen tulisi painostaa EU:ta tekemään terrorismia ehkäisevä toimenpideohjelma, jonka laatimiseen osallistuisivat myös Euroopan muslimiyhteisöt.

Vihreän liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Tarja Cronberg peräänkuuluttaa Euroopan unionilta kokonaisvaltaisempaa otetta terrorismin torjuntaan.

Cronbergin mielestä terrorin torjuntakeinoja etsitään nyt poliisivaltion suunnasta, vaikka sotaa terrorismia vastaan ei voida voittaa aseilla ja valvontakameroilla.

- Suomen hallituksen tulisi aktiivisesti painostaa EU:ta tekemään terrorismia ehkäisevä toimenpideohjelma, jonka laatimisesta vastuussa olisivat ei vain maiden oikeus- ja sisäministerit vaan myös Euroopassa toimivat muslimiyhteisöt, Cronberg esittää tänään julkistamassaan kannanotossa.

Strategiassa pitäisi vihreiden puheenjohtajan mielestä pureutua muun muassa globaaliin tasa-arvokehitykseen ja maahanmuuttajien sitouttamiseen niihin yhteiskuntiin, joissa he elävät.

Cronberg johti kesäkuun alkuun saakka EU:n terrorismin ja uusien uhkien tutkijaverkostoa.

Supo: Suomen poliisilla riittävät keinot

Suojelupoliisin mukaan Suomen poliisin keinot terrorismin torjuntaan ovat riittävät.

Terrorismin vastaisen yksikön sijaisjohtaja Martin Westerlund pitää tärkeimpänä uudistuksena poliisilain muutosta. Sen perusteella poliisi voi saada oikeudelta luvan kuunnella epäiltyjen puhelimia, vaikkei rikosta olisi vielä tapahtunutkaan.

Suojelupoliisi tarkkailee Suomessa muutamia kymmeniä ihmisiä, joilla epäillään olevan terrorismikytköksiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.