Mainos

Crème caramel

  • 1 vaniljatanko
  • 1 l maitoa
  • 200 g sokeria
  • ½ tl sitruunamehua (Limmi)
  • 2 rkl vettä
  • 8 munaa

Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja laita se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua. Yhdistä vesi, sitruunamehu ja puolet sokerista pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes liemi on kullanruskeaa. Kaada kullanruskea sokeriliemi uunivuokaan (2 l) ja kallistele siten että karamelliliemi valuu reunoille ja peittää pohjan. Riko munat isoon kulhoon ja lisää loput sokerista. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maustettu maito. Siivilöi munamaito vuokaan. Kypsennä vanukasta vesihauteessa 170-asteisessa uunissa tunnin ajan. Nosta vuoka vesihauteesta ja anna jäähtyä. Kumoa vanukas tarjoiluvadille ja tarjoile huoneenlämpöisenä.

Resepti: Nicolas Thieulon

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.