Mainos

Craigslist-sivusto prostituutiosyytösten kohteena

Online-kauppapaikka Craigslistia syytetään "adult services" -aikuispalveluosiostaan. Kriitikoiden mukaan kyseinen osio mahdollistaa laittoman seksikaupan, ja siellä sijaitsevat ilmoitukset ovat vain heikosti naamioituja seksimainoksia.

Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC teknologiasivuillaan.

Washington Postissa julkaistussa ilmoituksessa kaksi naista on vedonnut sivuston perustajaan Craig Newmarkiin. Naisten mukaan sivusto on tuhonnut heidän elämänsä.

17-vuotias MC-nimimerkillä kirjoittanut henkilö kertoo joutuneensa pakotetuksi prostituutioon ja myymään itseään Craigslistin ilmoitusten kautta. Kirjoituksen mukaan Craigslist on laittomien seksikaupustelijoiden valinta, koska se on niin hyvin tunnettu ja sen käyttäminen laittomien ilmoitusten tekemiseen johtaa harvoin mihinkään seuraamuksiin.

Viime vuonna Craigslist myöntyi sulkemaan "eroottisten palveluiden" osionsa ja vaihtoi seksiin liittyvää sisältöään valvotummalle osastolle. Kriitikoiden mukaan tämä ei kuitenkaan riitä, ja esimerkiksi Connecticutin piirisyyttäjä Richard Blumenthal vaatii aikuispalveluosastoa kokonaan suljettavaksi.

Myös aiemmin tänä vuonna lakimies haastoi Craigslistin oikeuteen. Lakimies kysyi syytteessään, hyötyykö yhtiö sivuillaan olevista prostituutiomainoksista, joita yhtiö oli luvannut estää.

Craigslistin tiedottajan mukaan sivustosta ollaan kuitenkin tekemässä syntipukkia. Toimitusjohtaja Jim Buckmaster kirjoitti Washington Postissa, että hänen yhtiönsä on väärä kohde syytöksille.

- Ilmoituspalveluiden tekeminen syntipukiksi on erittäin valitettavaa energian pois kohdistamista todellisista keinoista, joilla seksikauppaan voitaisiin puuttua, hän kirjoitti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.