Mainos

Costa Concordian hylystä tuli kiistelty turistirysä Italiassa

13:03

Puolitoista vuotta sitten karille ajaneen Costa Concordia -luksusristeilijän hylky houkuttelee tuhansia turisteja Giglion saarelle Italiaan. Italian turistikausi käy juuri nyt kuumimmillaan, ja saarelle odotetaan jopa yli kymmentätuhatta kävijää.

Saarella suhtaudutaan hylkyturisteihin kahtalaisesti. Toiset ovat suruissaan siitä, että hylky on karkottanut saarella pitkään pysyvät turistit. Useat saaren yrittäjätkin pitävät hylkyturismia kammottavana ja mauttomana.

32 ihmistä kuoli tammikuisena iltana puolitoista vuotta sitten, kun alus ajoi liian lähelle saarta. Kahden ihmisen ruumiit ovat edelleen kateissa.

– En suostu myymään kaupassani Costa Concordia -matkamuistoja, vaikka monet turistit niitä ovat kyselleetkin, kertoo matkamuistomyyjä Giuseppa Ferraro ranskalaiselle TF1-kanavalle.

Toisille hylkyturistit tarkoittavat kuitenkin lisäansiota. Esimerkiksi lautta- ja veneyhtiöt ovat keksineet tarjota halukkaille risteilyjä lähelle epäonnista alusta. Veneajelujen hinnat lähtevät kymmenestä eurosta ylöspäin.

Katastrofit houkuttelevat turisteja muuallakin

Costa Concordia ei ole ensimmäinen niin kutsuttu katastrofituristinähtävyys. Esimerkiksi New Yorkissa tuhannet ihmiset ovat käyneet kaksoistorni-iskujen tapahtumapaikalla. Myös esimerkiksi tsunamien ja tulinvuorenpurkausten jälkeen katastrofipaikoista tulee usein turistinähtävyyksiä.

Britanniassa toimii jopa nettisivusto, joka tarjoaa suunnitteluapua katastrofipaikoille suuntaaville matkaajille.

Vaikka siis katastrofiturismia pidetään yleisesti melko vastenmielisenä matkailualana, tulee se luultavasti vain lisääntymään tulevina vuosina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.