Mainos

Costa Concordian 5-vuotiaan uhrin kohtalo surettaa Italiassa

Lakimies David Veschi joutui eilen soittamaan puhelun, jota hän ei olisi koskaan halunnut tehdä. Hän ilmoitti Costa Concordian laivaturmassa kadonneen pikkutytön äidille, että tyttö on löytynyt. Kuolleena.

5-vuotiaan Dayanan ruumis löytyi kolmen muun matkustajan ruumiiden joukosta eilen kansien 3 ja 4 välistä.

Dayanan lisäksi pelastajat löysivät naisen, miehen ja tunnistamattoman henkilön ruumiit. Muiden henkilöllisyyttä ei ole vielä pystytty tunnistamaan, mutta Dayana oli helppo erottaa. Hän on laivaturman uhreista pienin ja nuorin, vasta 5-vuotias.

Dayana oli laivalla isänsä kanssa. Viranomaiset uskovat, että tytön seurassa ollut mies on isä, mutta asiaa ei ole vielä vahvistettu.

Viranomaisten mukaan he olivat kuolleessaan vain 20 metrin päässä pelastustiestä. Italialaismedian mukaan pikkutyttö oli suunnannut isänsä kanssa evakuointipaikalle, mutta jokin oli mennyt pieleen: Kun oli heidän vuoronsa astua pelastusveneeseen, laiva oli liikahtanut niin, että veneen laskeminen oli mahdotonta.

Seurue jatkoi matkaansa kolmoskannen evakuointipaikalle, mutta eivät koskaan ehtineet ajoissa.

Isän naisystävä, joka selvisi turmasta hengissä, on kertonut medialle laivan huonoista pelastautumissuunnitelmista. Hänen mukaansa matkustajia muun muassa lähetettiin evakuointipaikasta toiselle eikä esimerkiksi pelastusliivejä ollut tarpeeksi.

Pikkutytön äiti on saapunut Giglion saarelle hakemaan tyttärensä ruumista kotiin.

Seitsemän ihmistä on yhä kateissa.

Costa Concordia ajoi karille ja upposi osittain tammikuun 13. päivä. Risteilijäturmasta on aloitettu nippu uusia rikostutkimuksia. Ne koskevat kolmea Costa Concordia -aluksen varustamon edustajaa ja neljää miehistön jäsentä.

Aluksen kapteeni ja perämies ovat olleet epäiltyinä kuolemantuottamuksesta ja karilleajosta jo aiemmin.

(MTV3 - Corriere della Sera)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.