Copterline toipuu onnettomuudesta

Ihmiset uskaltautuvat taas helikopterilennoille. Kauppalehden mukaan Copterline on saanut liikenteen taas kannattavaksi. Lentovuorojen määrä on kuitenkin puolittunut viime elokuun onnettomuuden jälkeen.

Copterline-yhtiön lentämät Helsingin ja Tallinnan väliset helikopterimatkat ovat kevään aikana saavuttaneet kannattavuuden rajan, kirjoittaa Kauppalehti. Nousu on ollut pitkä viime elokuun onnettomuudesta. Yhtiön helikopterin pudottua Suomenlahteen Copterlinen matkustajamäärä ja kannattavuus romahtivat.

Copterlinen toimitusjohtajan Kari Ljungbergin mukaan kulujen leikkaus on kantanut tulosta. Nykyään Copterline lentää yhdellä helikopterilla puolet harvemmin kuin ennen onnettomuutta ja vain arkipäiväisin.

Ljungberg arvioi Kauppalehdessä, ettei Copterlinen liikenne enää ole lopetusuhan alla. Nyt matkustajaliikenteeseen etsitään uutta, suurempaa helikopteria.

Copterlinen helikopteri putosi mereen 10. elokuuta 2005. Kaikki kyydissä olleet 14 ihmistä kuolivat. Näistä kahdeksan oli suomalaisia. Lisäksi joukossa oli virolaisia ja yhdysvaltalaisia. Putoaminen johtui ilmeisesti ohjausjärjestelmän viasta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat