Mainos

Copterline hakeutui konkurssiin

Lääkäri- ja pelastushelikopteritoiminta Oulussa ja Joroisilla harjoittava Copterline on haettu konkurssiin. Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Pekka Jaatisen mukaan toiminta ei ollut enää kannattavaa.

Konkurssipesä pyrkii jatkamaan lentoja Oulussa ja Joroisissa vielä helmikuun loppuun. Samalla toiminnalle haetaan jatkajaa, joka pystyisi turvaamaan pelastuslentojen häiriöttömän jatkon, Jaatinen kertoo.

Copterlinella on ollut vaikeuksia saada toimintaansa kannattamaan Tallinnan edustalla vuonna 2005 sattuneen kopteriturman jälkeen. Kopteriturmassa kuoli 14 ihmistä. Yhtiö aloitti Tallinnan-lennot uudelleen 2008, mutta lopetti ne saman vuoden joulukuussa.

Viimeinen niitti oli Pohjanmaan pelastushelikopterin Peten toiminnan loppuminen vuodenvaihteessa Raha-automaattiyhdistyksen tuen päättymisen vuoksi.

- Kolmasosa tuloista katosi vuodenvaihteessa, Jaatinen sanoi. Samalla työvoimakulut nousivat kohtuuttoman suuriksi, kun jäljelle jääneissä toimipaikoissa piti kuitenkin turvata toiminta ympäri vuorokauden.

Copterlinen konkurssista kertoi ensimmäisenä Yleisradio.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.