Mainos

Copeland Jippiin uudeksi toimitusjohtajaksi, tappiota luvassa

Jippii Group ilmoittaa vaihtavansa toimitusjohtajaa. Samalla yhtiö ilmoittaa keskittyvänsä jatkossa kuluttajille tarjottaviin mobiiliviihde- ja viestintäpalveluihin. Yhtiö tekee tällä tilikaudella selvästi tappiollisen tuloksen.

Jippiin Groupin hallitus on valinnut yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Matti Copelandin. Copeland, 40, on aiemmin toiminut johtajana Citibankissa, Merita Pankissa ja Leoniassa sekä viimeksi Aura Capital Oy:ssä. Jippii Group Oyj:n hallituksen jäsenenä hän on toiminut kesäkuusta 2001 lähtien. Copelandilla on viidentoista vuoden kokemus sekä suomalaisesta että kansainvälisestä rahoitusmaailmasta.

Harri Johannesdahl jatkaa Jippiissä johtajana vastuualueena sijoittajasuhteet ja liiketoiminnan kehittäminen. Hän raportoi toimitusjohtajalle.

Jippiin hallituksen sivutoimiseksi puheenjohtajaksi on nousemassa Soneran entinen toimitusjohtaja Pekka Vennamo. Hän korvaa tehtävässä nykyisen päätoimisen puheenjohtajan Ilpo Kuokkasen. Vennamolla on aiemmin luottamustehtäviä mm. Telesten ja Jantonin hallituksissa. Uuden hallituksen lopullinen kokoonpano selviää syyskuun lopussa pidettävän ylimääräisen yhtiökokouksen yhteydessä.

Jippii Group muuttaa strategiaansa siten, että yhtiö toimii jatkossa pääosin palveluoperaattorina ja käyttää verkko-operaattoreiden palveluita kustannustehokkaasti. Pääpaino strategiassa on Jippii Club -palvelukonseptin nopeassa mutta kannattavassa laajentamisessa erityisesti Euroopan maissa.

Yhtiö ilmoittaa toiseksi tukijalakseen monipalveluoperaattoritoiminnan niillä maantieteellisillä alueilla, joilla se on sekä kilpailuolosuhteiden että konsernin resurssien puolesta järkevää. Suomessa Jippii jatkaa toimintaa koko palveluvalikoimalla. Ulkomailla Jippii Club -liiketoimintaa jatketaan entiseen tapaan kaikilla markkina-alueilla. Sen lisäksi telecom-palveluita (kotimaan- ja ulkomaanpuhelut) jatketaan Ruotsissa, Tanskassa, Sveitsissä ja Isossa-Britanniassa. Lisäksi jatketaan HSP-liiketoimintaa Isossa-Britanniassa.

Jippii Club -palveluita tullaan syksyn aikana avaamaan uusissa maissa, esimerkiksi Ranskassa, Italiassa, Itävallassa, Jippii kertoo. Saksassa jatketaan Jippii Club- ja telecom-liiketoimintoja. Aiemmin kehitettyjä palveluoperaattorituotteita tarjotaan olemassa oleville asiakkaille.

Sopimus Saksan-toiminnoista

Jippii GmbH ja Global Telekom Services GmbH (GT) ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaisesti verkko-operaattoritoiminta ja siihen liittyvät velvoitteet siirretään 1.9.2001 lukien yhteisyritykseen, josta GT omistaa 70 prosenttia ja Jippii GmbH 30 prosenttia. GT on Jippii Groupin suurin asiakas Saksassa. Jippii myy omaisuutta uuteen yhtiöön noin 7 miljoonan DM:n arvosta. Lisäksi Jippiin kuukausikulut Saksan osalta pienenevät huomattavasti.

Sopimuksen seurauksena Jippii GmbH luopuu tappiollisesta verkkoliiketoiminnasta Saksassa. Uuden yhteisyrityksen riski kyseisessä liiketoiminnassa on huomattavasti pienempi, johtuen pääomistaja GT:n suurista liikennemääristä, Jippii kertoo.

Konserni luopuu tappiollisista toiminnoista myös muissa ulkomaan toiminnoissa ja panostaa myös lyhyellä tähtäimellä kannattavaan toimintaan. Konserni laajentaa yhteistyötä verkko-operaattoreiden kanssa ja tällä tavalla vähentää omia panostuksiaan verkon infrastruktuurin rakentamiseen ja vapauttaa voimavaroja uusien palvelujen tuottamiseen.

Tappiota luvassa

Jippii-konsernin tulos kuluvalla tilikaudella tulee olemaan selvästi tappiollinen toimintojen uudelleenjärjestelyjen ja saneeraustoimenpiteiden vuoksi. Tappiollisista toiminnoista luopuminenaiheuttaa merkittäviä, pääosin kertaluonteisia kirjauksia, joiden kokonaismäärä ei ole vielä lopullisesti selvillä. Suurin osa tappioista tulee Saksasta, yhtiö kertoo.

Jippii ilmoittaa pystyvänsä esittämään täsmällisemmän arvion kuluvan tilikauden tappioiden määrästä vasta, kun käynnissä olevien toimenpidevaihtoehtojen kartoitus ja selvitykset valmistuvat. Konsernin kuluvan tilikauden liikevaihdon yhtiö arvioi olevan noin sata miljoonaa euroa.

Konsernin likviditeettiasema on tällä hetkellä erittäin tiukka, minkä johdosta yhtiön hallitus esittää yhtiön osakepääoman korottamista kahdella suunnatulla osakeannilla.

Toimintojen uudelleenjärjestelyjen ja saneeraustoimenpiteiden johdosta Jippii arvioi liikevaihtonsa kasvavan ensi tilikaudella, mutta jäävän selvästi aiemmin ilmoitetusta 285 miljoonan euron tavoitteesta. Keskeisten liiketoiminta-alueiden, joille konsernin toimintaa on tarkoitus fokusoida, odotetaan kuitenkin kasvavan selvästi. Jippii uskoo tuloksensa vuoden 2001 lopussa tehtävien saneeraus- ja muiden toimenpiteiden ansiosta olevan voitollinen vuonna 2002.

Muutokset johdossa

Operatiivisesta toiminnasta vastaa jatkossa varatoimitusjohtaja Kari Kivelä. Varatoimitusjohtaja Asmo Pitkänen toimii Sveitsin-maayhtiön johtajana ja vastaa yhtiön kansainvälisestä liiketoiminnasta. Hänelle raportoivat seuraavat maajohtajat: Dave Clarke (Iso-Britannia), Markus Alholm (Saksa), Eduardo Barrera (Espanja), Mario Puhk (Baltia), Stefan Regnell (Skandinavia).

Nimitysvaliokunta on päättänyt esittää, että nykyisen päätoimisen hallituksen puheenjohtajan Ilpo Kuokkasen tilalle valittaisiin sivutoimiseksi puheenjohtajaksi Pekka Vennamo. Muiden hallitukseen valittavien henkilöiden osalta hallituksen nimitysvaliokunta tulee antamaan ehdotuksensa yhtiökokouksen yhteydessä.

Osakepääoman korotus

Jippiin hallitus ehdottaa osakepääoman korottamista suunnatulla osakeannilla, jossa merkintäoikeus on yhtiön lähipiiriin kuuluvilla osakkeenomistajilla (Auratum International S.A., Ajanta Oy, Ari Salmivuori, Aura Capital Oy, Rausanne Oy, Risni-yhtiöt, Tietoklusteri Oy, PSS- Trade Ltd Oy), jotka ovat etukäteen sitoutuneet merkitsemään 0,5 euron kappalehinnalla vähintään 22 455 634 osaketta hallituksen ehdotuksessa mainituin tavoin. Ensimmäisen osakeannin tarkoituksena on vakauttaa yhtiön oman pääoman asema ja sitä kautta myös likviditeettiasema. Osa merkinnöistä on tarkoitus maksaa kuittaamalla.

Yhtiön hallitus päätti 27.06.2001 suunnatusta osakeannista Constellation Internet Limited -nimisen yhtiön hankintaan liittyen. Tätä osakepääoman korotusta ei ole merkitty kaupparekisteriin. Kaikkia tähän yrityskauppaan liittyviä selvityksiä, joiden saamisen hallitus on asettanut osakepääoman korotuksen toteuttamisen edellytykseksi, ei vielä ole saatu. Tämän vuoksi yhtiö ei tule panemaan täytäntöön aiemmin päätettyä osakepääoman korotusta. Osakepääoman korotuksen täytäntöönpanon peruuttaminen ei kuitenkaan tarkoita mainitun yrityskaupan peruuttamista, Jippii kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.