Mainos

Copeland Jippii Groupin johtoon

Jippii Groupin uusi toimitusjohtaja on Matti Copeland. Yhtiön hallitus esittää uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi Pekka Vennamoa. Nimitys vaatii 28. syyskuuta koolle kutsutun yhtiökokouksen hyväksymisen. Harri Johannesdahl jatkaa johtajana vastuualueenaan sijoittajasuhteet ja liiketoiminnan kehittäminen. Konserni muuttaa myös toimintastrategiaansa.

Liiketoimintojen strategiaa muutetaan siten, että konserni toimii pääosin palveluoperaattorina ja käyttää verkko-operaattoreiden palveluita kustannustehokkaasti. Näin konserni voi keskittää resurssit kasvualoille.
Pääpaino strategiassa on Jippii Club -konseptin laajentaminen erityisesti keskeisessä Euroopassa.
Toisena tukijalkana on monipalveluoperaattoritoiminta.

Suomessa konserni jatkaa toimintaansa koko palveluvalikoimalla. Ulkomailla Jippii Club-liiketoimintaa jatketaan entiseen tapaan. Sen lisäksi telecom-palveluita jatketaan Ruotsissa, Tanskassa, Sveitsissä ja Iso- Britanniassa. Lisäksi jatketaan HSP-liiketoimintaa Iso-Britanniassa. Jippii Club-palveluita tullaan syksyn aikana avaamaan mm. Ranskassa, Italiassa, Itävallassa. Saksassa jatketaan Jippii Club- ja telecom-liiketoimintoja. Aiemmin kehitettyjä palveluoperaattorituotteita tarjotaan vanhoille asiakkaille.

Konserni tulee luopumaan useista tappiollisista ulkomaan toiminnoissa. Konserni tulee laajentamaan yhteistyötä verkko-operaattoreiden kanssa ja vähentää panostuksiaan verkon infrastruktuurin rakentamiseen ja vapauttaa voimavaroja uusien palvelujen tuottamiseen.

Toimintojen lopettamisen tulosvaikutus

Konsernin tulos kuluvalla tilikaudella tulee olemaan tappiollinen toimintojen uudelleenjärjestelyjen ja saneerausten vuoksi. Suurin osa tappioista tulee Saksasta.

Käynnissä olevien toimenpidevaihtoehtojen kartoituksen ja selvitysten valmistumisen jälkeen on mahdollista esittää täsmällisempi arvio kuluvan tilikauden tappiosta. Konsernin kuluvan tilikauden liikevaihdon arvioidaan olevan noin sata miljoonaa euroa.

Konsernin likviditeettiasema on tällä hetkellä erittäin tiukka. Yhtiön esittää osakepääoman korottamista kahdella suunnatulla osakeannilla.

Tilikausi 1.1.-31.12.2002

Konsernin liikevaihdon arvioidaan kasvavan ensi tilikaudella, mutta jäävän selvästi aiemmin ilmoitetusta 285 miljoonan euron tavoitteesta. Keskeisten liiketoiminta-alueiden odotetaan kasvavan selvästi. Konsernin tuloksen uskotaan vuoden lopun saneeraus- ja muiden toimenpiteiden ansiosta olevan voitollinen ensi vuonna.

Muutokset johdossa

Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Matti Copeland, 40. Hän on aiemmin toiminut johtajana Citibank NA:ssa (New York), Merita Pankki Oyj:ssä ja Leonia Oyj:ssä sekä Aura Capital Oy:ssä. Jippii Group Oyj:n hallituksen jäsenenä hän on toiminut kesäkuusta lähtien. Copelandilla on viidentoista vuoden kokemus suomalaisesta ja kansainvälisestä rahoitusmaailmasta.

Harri Johannesdahl jatkaa yhtiössä johtajana vastuualueena sijoittajasuhteet ja liiketoiminnan kehittäminen ja hän myös raportoi toimitusjohtajalle.

Operatiivisesta toiminnasta vastaa varatoimitusjohtaja Kari Kivelä. Varatoimitusjohtaja Asmo Pitkänen toimii Sveitsin maayhtiön johtajana ja vastaa yhtiön kansainvälisestä liiketoiminnasta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.