Mainos

Cook: Ei erillisvyöhykettä venäläisille

Britannian ulkoministeri Robin Cook korostaa, ettei Kosovoon lähetettäville venäläisille rauhanturvaajille anneta erillistä vyöhykettä valvottavaksi.

Cookin mukaan rauhanturvajoukot tulevat toimimaan yhtenäisen johdon alaisuudessa. Ongelma ratkaistiin jo Bosniassa ilman erillistä venäläistä vyöhykettä, hän sanoi brittiläiselle BBC-radioyhtiölle.

-Malli toimi hyvin Bosniassa ja se voi taas toimia Kosovossa. Kyseeseen ei tule itsenäinen venäläinen vyöhyke, joka ei ole vastuussa kansainvälisten joukkojen muulle osalle. Me emme suostu suureen venäläiseen vyöhykkeeseen, Cook sanoi. Britannian ulkoministeri korosti myös, ettei Kosovoa jaeta. -Sopimuksessa ei ole mitään Kosovon jaosta eikä tule olemaankaan.

Venäjän Balkan-lähettiläs Viktor Tshernomyrdin sanoi eilen, etteivät venäläiset rauhanturvajoukot tule koskaan toimimaan Naton alaisuudessa. Venäjä on luvannut lähettää Kosovoon mahdollisesti 10000 rauhanturvaajaa.

Naton tiedottaja Jamie Shea toisteli myöhemmin Cookin ajatuksia. Hän sanoi, ettei Nato "puhu eriytetyistä vyöhykkeistä".

-Aikomuksemme on pitää kansainvälisen turvajoukon jäseniä, tietysti myös Naton sotilaita, jokaisessa kylässä ja jokaisessa kadunkulmassa, Shea selitti. Venäjä on tervetullut mukaan heti kun käytännön muodollisuudet on selvitty, hän lisäsi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.