Connery rahoittaa skottipuoluetta

Ensimmäinen James Bond, Sir Sean Connery, puolustaa niin kiihkeästi kotimaansa Skotlannin itsenäisyyttä, että hän on rahoittanut radikaalin Scottish National Partyn (SNP) toimintaa kuuden vuoden ajan. Connery kertoo sijoittaneensa 750 000 puntaa skotlantilaisen pankin tilille vuonna 1995 ja lahjoittaneensa sen kuukausittaisen koron, noin 5 000 puntaa, puolueelle.

Connery, joka asuu nyt Bahamasaarilla, joutui lopettamaan SNP:n tukemisen vuonna 2001 voimaan tulleen lain vuoksi. Laki estää puolueita ottamasta rahaa vastaan ihmisiltä, jotka eivät ole Britannian vaaliluettelossa. Connerylla on osoite Lontoossa, mutta hän jäi epähuomiossa pois luettelosta. SNP:n mukaan tämä on nyt oikaistu, ja näyttelijä suunnittelee uutta lahjoitusta.

Conneryn suhdetta Skotlantiin on tarkasteltu Skotlannin lehdistössä, joka on purevasti pohtinut, miten joku Bahamasaarilla asuva voi olla niin innokas nationalisti.

Connery pyysikin sanomalehti Heraldia tekemään hänestä haastattelun lopettaakseen kritiikin ennen toukokuun vaaleja, joissa Connery toimii aktiivisena SNP:n tukijana. Connery ei itse aio osallistua puolueen puhetilaisuuksiin, mutta hän on suunnitellut tukevansa SNP:tä ääni- ja videonauhoilla, jotka hän on jo tehnyt. Nauhoituksissa hän painottaa Skotlannin itsenäisyyden tärkeyttä.

Lue myös:

    Uusimmat