Mainos

Comtelin liikevaihto kasvoi 55 prosenttia

Ohjelmistotalo Comptel kasvoi tuntuvasti viime vuonna. Yhtiön liikevaihdon kasvu jatkui edellisvuoden yli 50 prosentin tasolla. Rahoituserien jälkeinen voitto kasvoi yli 63 prosenttia. Yhtiön liikevaihto oli 359 miljoonaa markkaa, josta viennin osuus oli kaksi kolmannesta.

Comptelin johto pitää yhtiön kasvunäkymiä yhä hyvinä. Se johtui osittain siitä, että yhtiön päätuotteen, mediaattorin merkitys korostuu. Mediaattori mm. kerää tietoja televerkon käytöstä. Käyttötietoja taas tarvitaan sitä enemmän, mitä enemmän verkkoja käytetään sähköisten tuotteiden ostamiseen ja myymiseen. Comptelin välittömät tutkimus- ja kehityskulut olivat noin 33 miljoonaa markkaa, yhdeksän prosenttia liikevaihdosta.

Vuoden loppupuolella yhtiö sai aiempaa enemmän ammattitaitoista työvoimaa ja sen katsotaan parantaneen oleellisesti liiketoimintaa. Comptelin mediaattorijärjestelmiä on toimitettu 50 maahan yli 170 asiakkaalle. Yhtiö katsoo olevansa mediaattoreiden markkinajohtaja maailmassa.

Yhtiön strategiana on kasvaa partneritoiminnan kautta. Viime vuonna yhteistyökumppaneiden osuus nettoviennistä oli 78 prosenttia. Comptelin johto arvioi, että yhtiön kannattavuus säilyy tänä vuonna hyvänä ja ylittää selkeästi toimialan keskiarvon.

Comptel on Elisan tytäryhtiö. Yhtiö muodostettiin aikanaan Helsingin Puhelinyhdistyksen atk-osastosta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.