Mainos

Componenta sulkee valimon

Valukomponentteja valmistava Componenta aikoo sulkea yhden valimonsa. Componenta aikoo yhdistää Karkkilan ja Ruotsin Alvestan valimoiden toiminnot ja muodostaa niistä uuden yksikön joko Karkkilaan tai Alvestaan. Yhtiö käynnistää myöhemmin syksyllä yt-neuvottelut valimon lakkauttamisen vuoksi.

Componentan mukaan uuden valimon sijaintipaikan selvitystyö on tarkoitus saada valmiiksi syys-lokakuun aikana. Tämän jälkeen yhtiö käynnistää yt-neuvottelut. Valimot yhdistetään kesällä 2004. Componentan mukaan yhdistämisen avulla muodostetaan iso kilpailukykyinen valimo palvelemaan asiakkaita erityisesti Pohjois-Euroopassa.

Alvestassa ja Karkkilassa sijaitsevat automaattivalimot ovat liikevaihdoltaan ja henkilöstömäärältään lähes samansuuruiset. Componenta Karkkilan liikevaihto viime vuonna oli 14,1 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 130 henkilöä. Componenta Alvestan liikevaihto vuonna 2002 oli 12,1 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 120.

Käyttöasteen alhaisuus syynä


Yhtiö on tyytymätön molempien valimoiden tulokseen. Sen mukaan molempien valimoiden käyttöaste on ollut viime vuosina alhainen. Valimoiden konekannan ja osaamisen yhdistämisellä puretaan tuotannossa olevaa ylikapasiteettia sekä saadaan aikaan paremmalla käyttöasteella toimiva yksikkö.

Muodostettavan uuden valimon vuosiliikevaihto tulee Componentan mukaan olemaan miltei yhtä suuri kuin yhdistettävissä valimoissa yhteensä eli noin 26 miljoonaa euroa. Työntekijöitä valimossa olisi kuitenkin vähemmän eli 180-200 henkilöä.

Yhtiö on laskenut toimintojen yhdistämisen tulosvaikutukseksi 3,5-5,5 miljoonaa euroa vuositasolla vuodesta 2005 lähtien. Sijaintipaikasta riippuen uuden muodostettavan valimon käynnistämisen vaatimat investoinnit ovat 6-8 miljoonaa euroa. Suljettavan valimon alasajokustannusten arvioidaan olevan 2-3 miljoonaa euroa ja samassa yhteydessä tehtävät alaskirjaukset ovat noin 3-4 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.